Chris Froome har vist en fantastisk form i årets Tour de France, og er nummer to i sammendraget.

På den ellevte etappen satte han fart i den siste stigningen og fikk en solid luke da han ble bedt om å stoppe for å hjelpe sin lagkamerat Bradley Wiggins som hadde fått problemer med å henge med sine argeste konkurrenter.

Les også: Sky-Froome til tv2.no etter stoppordren: – Ikke mytteri. Ikke nå
Les også: Hjelperytteren fikk stallordre om å vente da han kjørte fra kaptein Wiggins

– Jeg kan vinne
Mange eksperter mener Froome faktisk er sterkere enn sammenlagtleder Wiggins, og ville knust lagkameraten dersom han hadde fått frie tøyler i fjellene.

Nå heller han bensin på bålet selv.

– Jeg vet jeg kan vinne årets Tour, men ikke med Sky. Vi har en klar strategi rundt Wiggins og alle respekterer det, sier han til L'Equipe.

– Jeg skal ikke lyve. Det er tøft. Helt klart. Men det er jobben min.

Les også: Irsk sykkellegende: – Wiggins kan bli slått av sin egen hjelperytter

Stikker hvis Wiggins sliter
Froome tauet på en formsvak Wiggins i fjellene i fjorårets Vuelta så lenge som mulig. Da lagledelsen innså at det var nytteløst å satse på Wiggins i sammendraget og slapp Froome løs, var det for sent. Froome klarte aldri å ta igjen Juan Jose Cobo, men endte på andreplass i sammendraget.

Det vil ikke Froome akseptere at skjer igjen. Dersom Wiggins får problemer i fjellene, har han ingen problemer med å stikke fra ham for å hindre at Cadel Evans eller Vincenzo Nibali overtar den gule trøyen.

– Hvis jeg føler vi er i ferd med å tape sammenlagtseieren, kommer jeg til å henge meg på de beste. Enten Evans eller Nibali for å forsvare sjansene våre, lover Froome.

Vil bli kaptein til neste år
Ryktene sier at neste års Tour de France-løype blir enda mer kupert og dominert av fjelletapper. Da håper Froome det blir hans tur til å dra nytte av Skys fantastiske maskineri.

– Hvis det blir mye klatring, håper jeg Sky vil være ærlig og alle lagkameratene vil gi alt for meg, med samme lojalitet som jeg viser i dag, sier han.

Problemet er hvis Wiggins vinner i år og Sky ønsker at han skal forsvare den gule trøyen. Derfor er sjansene små for at det britiske laget vil gjøre Froome til kaptein.

Samtidig har Froome nylig bundet seg til Sky ut 2014-sesongen. Trolig er hans eneste sjanse for å sykle for sammenlagtseieren til neste år at et annet lag er villig til å kjøpe ham fri fra kontrakten.