Jihad Makdissi, talsmann for Syrias utenriksdepartement, omtaler torsdagens hendelser i Tremseh utenfor Hama som «sammenstøt». Han avviser at det dreier seg om en massakre.

Sikkerhetsstyrker drepte 37 opprørskrigere og to sivile i en operasjon mot landsbyen, ifølge Makdissi.

LES OGSÅ: 200 mennesker massakrert i Syria, hevder aktivister

«Væpnede gjenger angrep landsbyen»

Regimet i Damaskus hevder Tremseh, et jordbrukssamfunn med rundt 6.000 innbyggere, var base for opprørsangrep mot omkringliggende områder.

ANGREP LANDSBY: En gruppe syrere viser frem sporene etter en militær tanks på gaten i den syriske landsbyen Tremseh hvor mer enn 150 mennesker ble drept fredag. (Foto: D. Leal Olivas/Afp)

– Regjeringsstyrker brukte verken helikoptre, fly, stridsvogner eller artilleri. Det tyngste våpenet som ble brukt var en rakettdreven granat, sa Makdissi til journalister under en pressekonferanse i den syriske hovedstaden søndag.

Det som skjedde i Tremseh var at væpnede gjenger angrep landsbyen og omgjorde den til et sentrum for terroroperasjoner, hevder han.

Han forteller at utenriksminister Walid al-Moualem lørdag mottok et brev fra Annan, som er FNs og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria.

LES OGSÅ: Syriske barn traumatiseres for livet

Granskes av FN

Øyenvitner i landsbyen Tremseh hevder regimets soldater tok med seg sårede og døde, mens andre ble brent etter massakren.

Søndag drar FN-observatørene tilbake til landsbyen for å følge opp de forberedende undersøkelsene.

AVHØRER VITNER: Syriske menn gir vitneberetninger til den danske FN-observatøren Peter Dahl i landsbyen Tremseh. (Foto: D. Leal Olivas/Afp)

FNs observatører fant blod, nedbrente hus og patronhylser i den syriske landsbyen Tremseh, men kunne ikke bekrefte aktivistenes påstander om at opptil 200 mennesker er blitt massakrert.

Observatørene mener det blodige angrepet torsdag i hovedsak var rettet mot opprørere og aktivister.

LES OGSÅ: FN: Syriske flyktninger står fast ved Jordan-grense

– Skutt under flukt

The Guardian har snakket med to innbyggere i Tremseh.

ØDELAGTE HUS: Innbyggerne i Tremseh venter på FN-observatørene etter angrepet på landsbyen fredag. (Foto: D. Leal Olivas/Afp)
De beskylder den regimevennlige militsen shabiha for angrepet, og begge hevder hardnakket at Den frie syriske hær ikke sto sterkt i byen.

– Vi forstår ikke hvorfor de angrep oss. Vi har ikke gjort noen skade på regionen. Det eneste vi har gjort er å demonstrere, sier Umm Khaled.

Kvinnen forteller om folk som forsøkte å flykte ut på jordene rundt landsbyen under angrepet. De ble skutt mens de løp, hevder hun.

LES OGSÅ: Mood kritiserer verdenssamfunnet

Putin møter Annan

LANDSBY ANGREPET: En syrisk kvinne sitter med sin sønnesønn utenfor et ødelagt hus i hovedgaten i Tremseh. (Foto: D. Leal Olivas/Afp)
Kreml opplyser søndag at FNs og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria ankommer Moskva mandag.

Tirsdag skal Annan ha samtaler med Putin, hvor den russiske presidenten kommer til å «understreke sin støtte til Kofi Annans fredsplan», heter det i kunngjøringen.