Se Haugesund-Rosenborg på TV 2 og TV 2 SUMO fra kl. 20.00.

19 år gamle Markus Henriksen har vært en av Rosenborgs beste de siste kampene. Storformen må han beholde i nøkkelkampen mot Haugesund om trønderne skal klare å skaffe seg en luke til «araberne» på tabellen og samtidig unngå å la toppduoen Molde og Strømsgodset få et enda større forsprang.

– Det blir en steintøff kamp, men vi har fire strake seire og er i god flyt, så vi skal fortsette å holde på med det vi har gjort bra: holde tett bakover – og i tillegg spille litt tøft og rått, sier Markus Henriksen til adressa.no.

Han mener Rosenborgs nøkkel til suksess i Haugesund er å være bestemte og direkte i stilen mot et vanligvis aggressivt hjemmelag.

RBK-trener Jan Jönsson fikk hvilt noen spillere i europaligakampen mot Crusaders og er optimist før kampen.

– De er direkte og det er de dyktige på. De vet hva de vil og straffer ofte lag på egen hjemmebane. Vi hadde en god kamp der sist, som dessverre endte med ett poeng, som jeg håper vi har lært litt, sier Jönsson til adressa.no.

Benker Ivers og Prica
Jönsson vil trolig benke toppscorerveteranene Steffen Iversen og Rade Prica til fordel for Daniel Fredheim Holm og John Chibuike.

Sannsynlig RBK-lag mot Haugesund (4-4-2):
Daniel Örlund – Jon Inge Høiland, Simen Wangberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin – Borek Dockal, Markus Henriksen, Mohammad-Awal Issah, Jonas Svensson – Daniel Fredheim Holm, John Chibuike.

Hos Haugesund meldes det at venstreback Joakim Våge Nilsen er tilbake i trening og kan rekke kampen mot Rosenborg.

Haugesunds Avis tror FKH stiller med følgende lag:
Per Morten Kristiansen–Vegard Skjerve, Umaru Bangura, Derek Decamps, Joakim Våge Nilsen–Michael Haukås, Geir Ludvig Fevang, Ugonna Anyora, Maic Sema–Oddbjørn Skartun, Alexander Søderlund.