Presidentvalgkampen i USA er definitivt i ferd med å hardne til. Mitt Romney krever en uforbeholden beklagelse etter en voldsom reklameoffensiv som anklager ham for å profittere på outsourcing.

SLAPPER AV: Mitt Romney har tilbrakt de siste dagene hjemme ved Lake Winnipesaukee i Wolfeboro, New Hampshire. Her slapper han av med Ipad-en i hendene. Til venstre sitter sønnen Josh. (Foto: AP/SCANPIX)

I de svært aggressive reklamefilmene som den siste tiden har rullet og gått på amerikansk TV, hevdes det at Romney har gjort gode penger på å legge ned arbeidsplasser i USA og flytte dem til Kina og Mexico. Dessuten skal han som guvernør i Massachusetts har flyttet offentlige stillinger til India, hevder Obama-leiren.

Det påstås også at Romney har gjemt bort penger i investeringer i Sveits, Bermuda og på Caymanøyene.

– Mitt Romney er ikke løsningen. Han er problemet, sier reklamen, mens Romney selv synger «America the Beautiful» på et klipp i bakgrunnen.

LES OGSÅ: Obama forfulgt av dårlige nyheter

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Obama tok seg god tid til å hilse på publikum. (Foto: MANDEL NGAN/Afp)

HEY THERE: Selv om regnet høljet ned, tok presidenten det hele med et smil. (Foto: ALEX WONG/Afp)

Men da Barack Obama lørdag var på valgkampturné i Obama, fortsatte han angrepene, heller enn å beklage. Det ble et meget spesielt arrangement, ettersom himmelen åpnet seg akkurat i det valgkampbussen rullet inn i middelklasseområdet Glen Allen i svingstaten Virginia.

obama-s4 (Foto: JASON REED/Reuters)

Obama valgte likevel å gjennomføre møtet, selv om han ble klissvåt på sekunder. Han viste med all tydelighet at de ikke vil legge spørsmålene om Romneys privatøkonomi død.

– Han har investert i selskaper som har vært pionerer i outsourcing (begrep for å flytte arbeidsplasser til lavkostland, red.anm.). Jeg vil ikke ha pionerer i outsourcing, jeg vil heller ha «insourcing». Jeg vil hente selskaper tilbake til USA, sa Obama i talen, som ble holdt i nabolaget til

Obama-motstandere tok oppstilling like ved. (Foto: ALEX WONG/Afp)
en av hans verste politiske motstandere. Distriktet i Virginia representeres nemlig av Eric Cantor, som er leder for den republikanske majoriteten i Representenes hus.

Samtidig øker også presset på Romney fra hans eget parti. Stadig flere krever nå at han offentliggjør selvangivelsen sin for flere år tilbake. Dette for å bevise at han ikke har noe å skjule.

– Jeg ville trodd han skulle være villig til å gi det amerikanske folket fullt

jsdf (Foto: JASON REED/Reuters)
innsyn, sier Robert Bentley, guvernør (R) i Alabama.

Romney på sin side har gjort det klinkende klart at han ikke kommer til å offentliggjøre slik informasjon for mer enn de to siste årene. Han har de siste dagene slappet av med familien i New Hampshire heller enn å være på veien og drive valgkamp.

Hans valgkampapparat begynte forrige uke med å forsøke å få arbeidsledighetstallene på agendaen, men fokuset har heller blitt rettet mot Romney personlig. Selv har han hevdet at han skal klare å bruke sin business-erfaring til å skape nye jobber. Nettopp denne erfaringen har blitt brukt mot ham til å hevde det stikk motsatte.

SE OGSÅ: «Forsvarsminister Ehud Barack Obama Bin Laden»

– Dette er et slag under beltestedet og under verdigheten til presidenten, sa Romney til ABC fredag.

– Det er ikke plass for sutring i politikken. Kutt ut å kreve en unnskyldning og offentliggjør selvangivelsene, parerer den erfarne republikanske strategen John Weaver.

Den svarte befolkningen i Glen Allen tok hjertelig imot Obama. (Foto: J. Scott Applewhite/Ap)

df (Foto: J. Scott Applewhite/Ap)

Presidenten var tett på lokalbefolkningen. Legg merke til sikkerhetsvakten bak som ser en smule bekymret ut. (Foto: ALEX WONG/Afp)