I Kirkesdal i Målselv sitter Ove Berg og familien helt isolert etter at den voldsomme flommen har revet med seg alle bruer inn til området.

– Det begynte med at det regnet noe vanvittig. Elva steg forferdelig fort, og så tok den med seg en bru før den gravde med seg brukaret et annet sted. Så har den tatt enda en bru, så vi kommer oss ikke noe sted, forteller Ove Berg til TV 2 Nyhetskanalen.

Han forteller at huset står og at alle dyr er berget unna. Men som bonde har vannmassene likevel gitt ham voldsomt hodebry:

– Jorder og grøfter er oversvømt, og mesteparten av avlingen – rundballene – er borte. De har elva tatt med seg, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Elva er på vei tilbake. Nå venter et omfattende opprydningsarbeid i Kirkesdalen. (Foto: BJØRN KVAMMEN)

LES OGSÅ: Store ødeleggelser etter flom i Troms

– Men vi er glade så lenge vi berger hus og hjem og ingen blir skadet. Nå må vi bare prøve å få hjelp til å rette opp skader som har skjedd, sier han med et snev av optimisme, tross alt.

I løpet av søndagen vil regnet gi seg i området, og vannstanden er allerede på vei tilbake. Berg roser myndighetenes innsats og informasjonsarbeid.

– Dét har gått veldig fint hittil. De som hadde behov for å bli fraktet ut med Sea King-helikopter har fått det. Nå håper jeg de får i stand veiene. Da går det bra, sier han.

Dette bildet viser med all tydelighet hvordan innbyggerne i Kirkesdalen er avskåret fra omverdenen. Elveløpet til venstre i bildet har her tatt en stor jafs av veien. (Foto: BJØRN KVAMMEN)