Lokalsamfunnet er i sjokk og sorg etter at en tre år gammel gutt ved et uhell skjøt og drepte sin egen far. Dette er politiets oppsiktsvekkende konklusjon etter at de fant Michael Bayless (33) død i Martinsville, Indiana.

Fredag hadde han med seg sin pistol, av kaliber 45, til et hus han holdt på å pusse opp i Salem, vel fire mil nordvest for Louisville, Kentucky. Han hadde kjøpt huset og brukte helgene på å gjøre det klart for innflytting, ifølge den lokale TV-stasjonen WAVE 3.

Så på TV

– Bayless, kona, deres tre barn og en mindreårig slektning var i huset da treåringen fant pistolen og klarte å fyre av, sier en talsmann for politiet til Associated Press.

Våpenulykken skjedde mens Bayless så på TV med to av barna ved 22-tiden på kvelden fredag. Rent konkret hvordan treåringen fikk tilgang til våpenet er ikke kjent.

Bayless ble erklært død på stedet av en lege, og saken er nå under etterforskning. Alt tyder imidlertid på at det er en uheldig tragedie som savner sidestykke, og at det ikke har skjedd noe kriminelt.

SJOKKERT: Familievennen Bill Smith. (Foto: WAVE 3)

– Påtalemyndigheten vil likevel ta stilling til om noen voksne bør siktes i saken, sier den ikke navngitte polititalsmannen.

LES OGSÅ: Peter (37) holdt kona i kjetting i ti år

For liten til å forstå

Bill Smith, som er en nær venn av familien, sier at nyheten om Bayless' død kom som et sjokk på ham.

– For disse menneskene er så utrolig hyggelige. Det var en virkelig fin familie, sier han.

– Det er trist for den lille gutten og resten av familien. Det tragiske er at han nå ikke er gammel nok til å forstå hva som har skjedd, sier Bonnie Sterba til WAVE 3 News.