Politiet hadde patruljer ved leiren, og den ene av mennene ble pågrepet på stedet. De tre andre forsøkte å stikke av i en bil, men ble stanset like i nærheten. Føreren skal da ha forsøkt på kjøre på politifolkene, uten at noen kom til skade.

– De fire mennene er kjenninger av politiet. De er i alderen 39 til 47 år og er fra Oslo, opplyser operasjonsleder Sven Martin Ege ved Oslo politidistrikt til tv2.no

De fire mennene vil bli siktet for vold mot politiet og skremmende og plagsom atferd.

LES OGSÅ: Naboer om romleiren på Årvoll: – Vi vil ikke ha dem her

Sovet dårlig

Søndag morgen er enkelte av beboerne i leiren på Årvoll i gang med dagen.

TV 2s team i leiren forteller at det er tent bål og folk gjør morgenstellet sitt. Enkelte har allerede dratt ned til Oslo sentrum for å tjene til livets opphold.

– Flere sier de ikke har sovet så godt i natt, fordi de i tre-tiden i natt ble vekket av folk som kastet steiner ned på teltleiren, sier TV 2-reporter Cecilie Sørdal.

Det er så langt ingen tegn til elementære fasiliteter som vann, strøm og toalett på tomten hvor romleiren er etablert. Beboerne i leiren skal angivelig ha fått beskjed om at dette skal komme på plass i løpet av dagen.

Ingen vil gripe inn

Verken kommunen, fylkesmannen eller Justisdepartementet vil gripe inn i romleiren på Årvoll, så lenge det ikke foreligger en reell helsefare. Det bekrefter de tre instansene overfor TV 2. Lørdag flyttet romleiren fra Sofienberg kirke til et steinbrudd på Årvoll, etter at eieren av tomta stilte den til disposisjon for de tilreisende.

LES OGSÅ: Romfolket koster opp etter seg utenfor kirken

Nabolaget og bydelsutvalget, frykter en stor camp dersom ikke myndighetene griper inn.

Søndag vil et boligsameie som ligger like i nærheten av leiren holde et informasjonsmøte for sine beboere om situasjonen.

(TV 2/NTB)