Det er dalførene i Storfjord, Balsfjord, Målselv og Bardu som i størst grad har fått føle virkningene av store nedbørsmengder.

Kombinert med høy temperatur og fortsatt mye snø i fjellene har den kraftige nedbøren ført til unntakstilstand i store deler av indre Troms, skriver avisa Nordlys.

To personer ble fraktet ut av Målselv-området med helikopter lørdag kveld, men så langt er det ikke kommet meldinger om personskader i det flomrammede fylket.

– Den akutte situasjonen for mennesker og dyr har vi fått avklart. Men det er fortsatt veldig stor vannføring i de store vassdragene i området. Det er store materielle skader, opplyser Øyvind Gundersen, operasjonsleder i Troms politidistrikt, til TV 2 søndag morgen.

LES OGSÅ: Isolert av flom i Indre Troms

Flere bygder isolert

Ifølge politiet er det fortsatt en god del beboere som er isolert i tre forskjellige daler i innlandet i Troms.

– Vi har Østerdalen hvor 60 passasjerer på to busser var isolert. Disse har vi fått ut av dette området. Så har vi Kirkesdalen i Målselv kommune hvor flere personer i bygda er isolert, sier Gundersen.

– I tillegg har vi Signaldalen der det skal være 24 personer som er isolert i området. Men kommunene har personell i områdene som har fortløpende kontroll på situasjonen.

De som er isolert skal etter forholdene ha det bra.

LES OGSÅ: Får ikke lov å utbedre livsfarlig kryss

Ødelagte og stengte veier

I tillegg til regnet bidro snøsmeltingen til at flere elver gikk over sine bredder i indre Troms. Veier, bruer og jordbruksområder er blitt ødelagt.

– Det er mange av småveiene som fortsatt er i veldig dårlig forfatning og mange av veiene i området er rast ut, sier operasjonslederen.

Han oppfordrer folk til å holde seg orientert om situasjonen i sine respektive kommuner - og ha kontakt med Statens vegvesen, slik at man har kontroll på hvilke veier som er åpen og hvilke som er stengt.

– Sånn som situasjonen er nå, så oppfordrer vi publikum i området til å holde seg hjemme og holde seg oppdatert på situasjonen.

Politiet ber også folk om å varsle dersom det skjer nye ras eller andre forhold som krever tiltak.