Cap d'Adge (TV 2 Sporten): Edvald Boasson Hagen fikk for første gang på over en uke mulighet til å kjøre for egen sjanse på gårsdagens etappe til nudistparadiset Cap d'Adge. Sammenlagtleder Bradley Wiggins dro opp rudsbygdingen på oppløpet, men på de siste meterne snek Andre Greipel og Peter Sagan seg forbi nordmannen.

Mamma Signe og pappa Odd-Erik sto plassert 150 før mål. Da Boasson Hagen passerte dem lå han først av alle i feltet. Foreldrene innrømmer at det kriblet skikkelig i magen da det ble klart at Team Sky skulle kjøre for sønnen.

– Det var ganske enorme sommerfugler der nede, sier mamma Signe.

– Det var kjempespennende. Jeg håper folk forstår lagidretten. Å få Bradley til å være opptrekker for seg viser hvordan sporten er. Det var stort gjort av ham, legger pappa Odd-Erik til.

LES: Wiggins dro Boasson Hagen til tredjeplass

– En seier å bli nummer tre
Han mener det var godt gjort av Edvald å bli nummer tre i spurten.

– Edvald er ingen ren spurter. Nå måtte han kjempe mot to av verdens beste spurtere. Da er det nesten en seier å bli nummer tre. De var mektig gode de som slo ham, sier faren.

Foreldrene ankom Tour de France-sirkuset før etappen til Annonay. Også i fjor var mor og far til stede i Tour de France. Da fikk de oppleve at sønnen vant etappen til Lizieux.

LES: Våpenhvile etter sms-trussel og bøllekjøring i Tour de France

Stolte av guttungen
Siden Thor Hushovd ikke ble frisk i tide til Tour de France har Edvald forsvart de norske fargene i Touren. Foreldrene innrømmer at de blir stolte når de ser og hører hvor mange nordmenn som reiser ned for å støtte sønnen.

– Det er veldig gøy. Vi kler oss veldig anonymt for ikke å bli gjenkjent så mye. Da er det veldig gøy å høre folk snakke på alle verdensspråk, og at vi hører navnet på guttungen på flere forskjellige språk. Det er veldig spesielt, sier moren.