Follo trener Hans Erik Eriksen (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Follo trener Hans Erik Eriksen (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Follo-treneren fikk opp mot 20 000 kroner per kamptips

Hans-Erik Eriksen forteller at han solgte opplysninger til en gambler.

Treneren til Follo innrømmer å ha gitt en gambler tips om kamper mellom 2000 og 2005 mot betaling, ifølge Østlandets Blad.

Han presiserer at historien som nå kommer frem ikke har noe med kampfiksingsskandalen som nå ryster Fotball-Norge.

– Det dukket opp ting i avhøret som fikk meg til å snuble litt i ordene mine. Jeg gjorde ikke det jeg burde ha gjort, jeg la ikke alle kortene på bordet med en gang. Da jeg kom hjem følte jeg at jeg ikke hadde noen annen mulighet enn å ringe politiet på kvelden, sier Eriksen til Østlandets Blad.

Les også: Follo-trener innrømmer ulovligheter
Les også:Kampfiksingssaken: Follo varsler om nye mulige ulovligheter

Tung last
Follo-treneren forteller at det har vært en tung bør og bære.

– Det har var svært tungt å ha denne historien med meg i så mange år. For flere år tilbake var jeg yngre og betydelig dummere enn jeg er nå. Jeg involverte meg i noe som den gang kanskje kunne virke som en spennende aktivitet, en rask vei til noen ekstra penger, sier Eriksen til lokalavisen.

Eriksen forteller at ingen andre var med på dette.

– Gjennom noen bekjente ble jeg introdusert for en gambler som likte å spille stort på sikre kamper. Men ingen andre spillere ble spurt, og gevinsten tilfalt en ung, dum Eriksen. Disse spillerne, som jeg sa var fikset, skulle jo få penger for å være med, men det var jo ingen, sier han.

Store summer
Eriksen, som har vært hovedtrener for A-laget til Follo siden 2009, sier at han tjente mye penger på denne aktiviteten.

– Rundt 10 000–20 000 kroner pr. kamp, men det handlet aldri om penger. Det var nok mer spenningen rundt det å ta risiko. Jeg svindlet en gambler, en som ville fikse kamper, og beriket meg selv. Det skammer jeg meg over, og det er tungt å innrømme at jeg har gjort en så grov vurderingssvikt, sier Eriksen til Østlandets Blad.

Gamblingen til Eriksen gikk bra helt frem til en kamp i 2005. Treneren med 74 kamper for Follo var da trener i Nesodden, og i kampen mot nettopp Follo gikk alt galt. Follo skulle tape, men det gjorde de ikke.

Rundt 10 000–20 000 kroner pr. kamp, men det handlet aldri om penger. Det var nok mer spenningen rundt det å ta risiko.

– Da var det såpass ubehagelig for jeg var uvitende om hvilken reaksjon jeg skulle få på det. Jeg var ung og dum. Det ble i alle fall ikke snakk om den type lurerier mer, sier Eriksen til Østlandets Blad.

Ønsker å se fremover
Eriksen forteller at han nå ønsker å legge alt bak seg.

– Jeg skal forsøke en gang for alle å legge dette bak meg, og det føles nesten befriende å ha fått det ut. Dette har vært en enormt stor belastning for meg, og en vanskelig situasjon. Jeg har en spillergruppe jeg er ekstremt glad i, og mange kollegaer som jeg har skuffet på det groveste, sier Follo-treneren.

Hans-Erik Eriksen kommer ikke til å lede Follo FK i mandagens hjemmekamp mot Tromsø 2. Det vil hjelpetrener for A-laget Michael Frank gjøre.