Nå kommer han seg ikke tilbake fra Kirkesdalen, men tar situasjonen med fatning.

– Jeg har ferie og ønsker ikke å dra herfra, sier Sandeggen til tv2.no lørdag kveld.

Han forteller om store nedbørsmengder, jordras og stor vannføring i elvene i området.

– Det jeg merker meg, er at hovedelva her lager mye lyd. Det er steiner som dras langs bunnen av elva. Det har jeg ikke opplevd før, sier han.

Nær ved å bli tatt

En person var nær ved å bli tatt da brua forsvant lørdag, men en slektning av Sandeggen klarte å advare vedkommende så han kom seg unna i tide.

– Vi kaller den Evenstadbrua. Det er ei trebru som har stått der i hvert fall så lenge jeg har levd, og jeg blir snart 60, sier Sandeggen.

Politimester Ole Bredrup Sæverud sendte lørdag kveld ut en pressemelding om at flere elver har gått over sine bredder og at vannstanden ventes å stige.

Politiet har fått melding om at flere bruer er ødelagt, og flere veier er stengt av jord og steinras. Kommunene Bardu, Målselv og Storfjord er berørt.

Henter ut folk med helikopter

Blant de større hendelsene nevner politiet at to busser med til sammen rundt 60 passasjerer er sperret inne av ras og en ødelagt bru ved Inset i Østerdalen.

I Kirkesdalen er flere isolert på grunn av flom, og enkelte fastboende evakueres med helikopter.

Også i Signaldalen er flere boliger isolert, og i Elsnesdalen er det rapportert om flom.

I tillegg er det meldt om at flere veier er i til dels svært dårlig forfatning på grunn av nedbørsmengdene. Det er også risiko for nye jord- og steinras.

Politiet oppfordrer folk til å holde seg innendørs fram til søndag.

Har oversikt

Rådmann i Bardu, Hege Walør Fagertun, sier de har rimelig god oversikt over situasjonen lørdag kveld.

– Det er mye vann og mye nedbør og vi har en skikkelig flom. Men det er ingen områder som er spesielt utsatt og vi har god kontakt med NVE og andre fagetater, sier Fagertun til tv2.no.

LES OGSÅ: Gjett hvor det har vært finest sommer?