Cap d'Adge (TV 2 Sporten): Bradley Wiggins' spalte om hvorfor han aldri kunne tenke å dope seg er en av de store snakkisene i Tour de France.

– Jeg ville mistet ryktet mitt, mitt levebrød, mitt ekteskap, min familie, mitt hus og mine titler, skrev Wiggins.

LES: Derfor snakket Wiggins ut om doping i The Guardian

– Er blitt advart mot å offentliggjøre blodpasset mitt
Briten ønsker å legge alle kort på bordet for å vise at hardt arbeid er grunnen til at han nå står på toppen. Derfor sier Wiggins at han ønsker å offentliggjøre blodpasset sitt.

Blodpasset ble innført av UCI i 2008. Det skal gi antidopingmyndigheter en mulighet til å se etter uregelmessigheter i blodverdiene, noe som kan være en indikasjon på bruk av ulovlige stoffer.

– Uansett hva man gjør med blodpasset er det en «no win-situasjon». Jeg har snakket med doktorene i laget om å gjøre det. De sier at blodpasset ikke gir et klart svar på om man er dopet eller ikke. Det er så mange variabler i det. Hvis jeg skulle offentliggjøre blodpasset mitt vil enkelte folk si at det er for jevnt eller for opp og ned. Det er noe jeg ønsker å gjøre mot slutten av året, men jeg har blitt sterkt advart mot å gjøre det. Samtidig er det noe jeg ønsker å gjøre, for jeg har ingenting å skjule. Jeg ser ikke hvorfor det ikke skal være der ute, sier Wiggins.

LES: Oppgitt Luis Leon Sanchez om Wiggins-opptrekket: – Hvorfor vil den fyren ha alt?
LES: Wiggins dro Boasson Hagen til tredjeplass

Spøkte om doping-journalist
Han medgir at en offentliggjøring av blodpasset uansett ikke ville lagt lokk på dopingspekulasjonene. Den irsk sykkeljournalisten Paul Kimmage er en av dem som har vært mest skeptisk til Wiggins. Kimmage uttalte nylig at han var skuffet over mangelen på åpenhet fra Team Sky og Wiggins.

– For enkelte folk vil alt du gjør uansett ikke være godt nok, hvis de da ikke bor sammen med meg i tolv måneder. Det er jeg ikke klar for. Spesielt ikke hvis det er Paul Kimmage (irsk sykkeljournalist, red. anm.), humrer Wiggins.