Politiet gikk fredag ut på Facebook og advarte mot at alle som deltok på turen ville bli bøtelagt. Og da vannscooterne kom frem til Skien sto politiet og ventet.

Etter et par timer i Skien måtte reisefølget vende snuten og de er nå på vei til Langesund, etter at politiet satt en stopper for den planlagte turen oppover Telemarkskanalen.

– Stående applaus fra Arendal

Carl Jacob Johansen, som arrangerte turen, er skuffet over at politiet ikke lar dem fortsette oppover kanalen.

– Det er med stor sorg jeg nå står med nesa inn i slusen og skal ned igjen til Langesund, sier Johansen til tv2.no klokken 14.30.

Han forteller at de hadde bestilt rom til 26 personer på hotellet, men at han nå har måttet ringe og avbestille disse.

– Det er selvfølgelig synd både for hotellet og oss, sier Johansen.

BAKGRUNN: Vannscooter-gjeng ler av politiets Facebook-advarsel

– Hvordan var turen frem til dere ble stoppet?

– Fantastisk, vi har fått stående applaus fra Arendal og oppover, sier Johansen.

Politiet i Arendal ville ifølge Johansen ikke gjøre noe da de dro derfra fredag, men politiet i Telemark ville altså ikke ha vannscooterne oppover i kanalen.

– Vi er bare vanlige båtførere og feriefolk som skulle til Dalen. De hadde ikke trengt å stoppe turen vår selv om vi anmeldes, sier Johansen.

14 forelegg, ingen vedtatt

Operasjonsleder i Telemark, Gisle Småge, opplyser i en pressemelding at flere ringte inn om vannscooterne da de var på vei opp Porsgrunnselven klokken 11.45. Da de kom frem til slusene i Skien sto lovens lange arm og ventet og i alt 14 vannscooterførere har fått forelegg av en politijurist på stedet. Ingen av foreleggene ble vedtatt.

LES OGSÅ: Nå er vannscooter forbudt

Visepolitimester i Telemark, Knut Kolloen advarte entusiastene på Facebook-siden til arrangementet fredag.

– Slik politiet i Telemark ser det, er den planlagte turen fra Arendal til Dalen i strid med forbudet mot vannscooter-kjøring. Vi oppfordrer til at turen ikke gjennomføres og varsler at alle vannscooter-førere som påtreffes i forbindelse med turen vil bli anmeldt og bøtelagt, skrev Kolloen.

Politiet viser til forskriften som trådte i kraft tidligere denne måneden.

Håper saken havner i retten

Johansen mener loven som forbyr vannscooterkjøring bryter med kjørereglene i EØS-avtalen, og håper at saken havner i retten.

– Dette er så uklart at domstolen får ta seg av det. Hvis det viser seg å være grunnlag for dom så skal jeg gi meg, sa Johansen til tv2.no fredag.

LES OGSÅ: Fikk bot - men så snudde politiet

– Vi skal likevel ha en hyggelig kveld i Langesund, men dette var veldig trist, avslutter Johansen.

vannscooter (Foto: Privat/Facebook)