BMCs twitterfeed melder at Thor Hushovd ikke startet dagens etappe fordi han er sliten.

Polen rundt er i dag i gang med den femte etappen. Hushovd har slitt så langt i rittet og tapt mye tid hver dag.

Sykkelstjernen har slitt med sykdom i årets sesong og måtte derfor droppe Tour de France. Han skulle bruke Polen rundt som oppkjøring til OL i London, som starter om drøye to uker.

Nå er spørsmålet om OL er i fare for grimstadsyklisten.

- Thor ringte og informerte meg tidligere i dag. Vi skal nå avvente med en avgjørelse angående OL til han kommer seg hjem til Monaco på mandag, sier sportssjef i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard, til tv2.no.

- Han sier selv at dersom det nå er slutt for i år, så skal han komme sterkt tilbake i klassikerne til neste år, råere enn noen gang, sier Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll.

- Thor er lei seg
Kjærgaard sier situasjonen rundt Hushovd er langt fra optimal så kort tid før OL. Han har hatt en løpende dialog om 33-åringen med Atle Kvålsvoll de siste 14 dagene.

- Det har jo ikke gått 100 prosent på skinner. Thor trengte den rittreningen Polen rundt kunne gi ham.

- Hvordan føler Thor seg?

- Han er lei seg. Det vil jo i så fall bli andre gang han må melde forfall til et OL og denne løypen hadde passet ham. Hvis ikke Thor mener han vil bli 100 prosent til OL starter tror jeg ikke han er interessert i å delta, sier Kjærgaard.

Alexander Kristoff, Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug og Vegard Stake Laengen sykler også Polen rundt. Norges OL-lag består av Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Alexander Kristoff of Thor Hushovd.

Reserver til OL-laget er Gabriel Rasch og Vegard Stake Laengen. Om Hushovd melder forfall vil en av disse to bli erstatteren.

Les også: Kvålsvoll om OL-formen til Hushovd: – På en skala fra en til ti er han en femmer

- Kroppen fungerer ikke
Atle Kvålsvoll har også snakket med Hushovd i dag.

- Alle vet at Thor ikke har vært seg selv i hele år. Nå har han hatt en forholdsvis bra treningsperiode før Polen rundt, og Polen rundt skulle være oppkjøring til OL. Han merket i går, og på alle etappene, at kroppen ikke spiller på lag. Det er noe som er galt. For kroppen fungerer ikke, sier Kvålsvoll til TV 2.

- De har funnet et virus. Kyssesyke og den type ting. Utfordringen er at man ikke vet hvor langt tilbake det kommer fra. Antakelsen nå er at det er langt tilbake i tid, fortsetter treneren.

- Han er veldig skuffet. Han har hatt OL som et stort mål i år. Helt til det siste har han virkelig gitt gass og gjort det han kan for å bygge opp formen. Thor er den beste til å kjenne på kroppen sin. Det kan ingen leger gjøre bedre. Når han sier at noe er riv ruskende galt, så er det riktig å stå av Polen rundt.

- Han sier selv at dersom det nå er slutt for i år, så skal han komme sterkt tilbake i klassikerne til neste år, råere enn noen gang.