Didier Drogba er den siste i rekken av spillere som, når karrieren går mot slutten, oppsøker steder som tradisjonelt sett ikke har vært sterke fotballnasjoner.

En skulle kanskje tro at en ukelønn på 1,8 millioner kr var hovedårsaken til at den tidligere Chelsea-spissen valgte nettopp Kina og Shanghai Shenhua, men 34-åringen insisterer på at det ikke er tilfelle.

– Jeg kom ikke hit for å tjene mye penger. Jeg kom hit fordi det er en helt annen utfordring enn de jeg har hatt i Europa, sier Drogba på sin første pressekonferanse på kinesisk jord.

Vil vinne ligaen
Drogba ble møtt av hundrevis av supportere da han ankom flyplassen i Shanghai lørdag, og lovet tilhengerne at han skyte klubben til topps.

– Jeg er her for å vinne ligaen. Dette er ikke starten på en pensjonisttilværelse, eller noe slikt. Jeg vil at folk skal vite at jeg er her for å vinne, og ikke for å sitte og hvile meg, sier ivorianeren.

Det kan bli en formidabel oppgave denne sesongen, for Shanghai ligger for tiden fjerde sist på tabellen etter halvspilt serie.

Shanghai Shenhua fans (Foto: PETER PARKS/Afp)

Gjenforent med Anelka
Med seg på laget får han tidligere Chelsea-kollega Nicolas Anelka, som også er assistentmanageren til hovedtrener Sergio Batista.

Drogba kan få sin debut kommende uke, når Shanghai møter Changchun i cupen.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst