Ole Bjørn Fausa styreleder i Follo under pressekonferansen på Ullevaal stadion om kampfiksing. (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)
Ole Bjørn Fausa styreleder i Follo under pressekonferansen på Ullevaal stadion om kampfiksing. (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)

Kampfiksingssaken: Follo varsler om nye mulige ulovligheter

Har innrømmet forhold som ligger flere år tilbake i tid.

Lørdag formiddag sendte NFF ut en pressemelding vedrørende utviklingen i etterforskningen av kampfiksingsskandalen som i disse dager ryster Fotball-Norge.

Der kunne fotballforbundet fortelle at Follo FK, klubben der tre spillere til nå er siktet for heleri, har kommet med ny informasjon om lyssky aktiviteter.

«I samtaler med en ansatt i Follo FK fredag 13. juli har det fremkommet ny alvorlig informasjon for klubbens styre og ledelse. Det dreier seg om innrømmelser av ulovlige forhold i grenselandet mot kampmanipulering som ligger mange år tilbake i tid. Follo FK har bedt vedkommende gi all informasjon til politiet. Styret har i går kveld også orientert ledelsen i NFF.», heter det i pressemeldingen.

De aktuelle episodene involverer ikke de tre spillerne som allerede er siktet.

– Det ser ut som om dette er langt mer alvorlig enn hva vi hadde informasjon om da vi gikk til politiet. Det er skremmende, og det er svært skuffende for norsk fotball. Vi verdsetter Follo FKs arbeid og åpenhet om forhold vi svært gjerne skulle vært foruten i norsk fotball, sier generalsekretær Kjetil Siem om utviklingen i saken.

Follo FK og NFF vil avholde en pressekonferanse lørdag ettermiddag der de nye opplysningene vil bli omtalt nærmere.