Mange medlemmer av de kriminelle MC-klubbene ønsker seg bort fra miljøet, men frykter konsekvensene ved å trekke seg ut.

Nå er det startet en organisasjon for å hjelpe tidligere bandemedlemmer i Norge.

– Klubben er deres liv

Motorsykkelklubben Mongols er ifølge politiet den siste registerte kriminelle MC-klubben i Norge. Men nå ønsker flere av medlemmene i de kriminelle klubbene å komme seg ut av miljøet.

I et verksted i København møter TV 2 en mann i 30-årene som inntil nylig var medlem av Hell`s Angels. Han klarte å komme seg ut av klubben, men ønsker å være anonym i fare for represalier.

– Har du vært medlem i et halvt år så kommer du deg ikke ut av det gamet. De unge menneskene der søker samhold, eller en form for familie som de ikke har hatt hjemme. En slik klubb eller grupering er deres liv, sier mannen.

LES OGSÅ: MC-gjenger i vekst

Etablerer organisasjon i Norge

green (Foto: TV 2)
Tidligere Bandidos-medlem Michael Green, har startet organisasjonen Tidligere bandemedlemmer (TBM). Målet er å hjelpe folk som vil ut av miljøene, og nå etablere de seg også i Norge.

– Nå har vi startet TBM Skandinavia i Sverige og Norge, og vi samarbeider med nordmenn og svensker, som er tidligere folk fra Outlaws, HA og Bandidos. I Norge jobber vi nå på samme måte som i Danmark, der vi bekjemper gjengenes næringskjede og hjelper de som vil ut av gjengene og MC-klubbene til å starte på nytt, sier han til TV 2.

TBM hjelper tidligere medlemmer med ny identitet, jobb og nytt miljø.

LES OGSÅ: Politiet frykter ny MC-krig

Politiet er positive

Politiet i Kristiansand opplever en sterkt vekst i antall kriminelle gjengmedlemmer i byen, og ønsker TBM velkommen.

– Vi ønsker å forsøke å oppløse disse miljøene. Kan de ha en mulighet til å få en retrett ved å få et støtteapparat rundt seg, så tror jeg det kan være et veldig godt bidrag, sier politiinspektør i Agder politidistrikt, Leif Vagle.

Micheal Green bekrefte at interessen for en slik organisasjon er sterkt ønsket av flere nordmenn.

LES OGSÅ: KS vil erklære Hells Angels uønsket i norske kommuner