Se Tour de France direkte på TV 2 og TV 2 Sumo!

Cap d'Agde / Bergen (TV 2 Sporten):

Edvald Boasson Hagen har gjort en kjempejobb for Bradley Wiggins så langt i årets Tour de France.

Nordmannen har tauet Sky-toget over fjell etter fjell og vært en av Wiggins viktigste hjelperyttere i forsvaret av den gule trøyen.

Wiggins som opptrekker
Derfor fant Wiggins ut at det var på tide å gi litt tilbake da Boasson Hagen fikk en sjanse til å spurte for etappeseier.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Skys førstespurter Mark Cavendish klarte ikke å holde følge over etappens eneste skikkelige stigning. Derfor ble det Boasson Hagen som ble lagets håp inn mot mål.

Og da tok Wiggins på seg jobben som opptrekker for nordmannen.

– Da vi så at Cav ikke kom tilbake, bestemte vi oss for å kjøre for Edvald. Av og til er det best å være i fronten, og for å gi litt tilbake til en venn av meg, sier Wiggins til tv2.no.

Han dro Boasson Hagen opp i tet, men rudsbygdingen hadde ikke nok trøkk i beina da spurtkanonene Andre Greipel og Peter Sagan kom bakfra.

– Utrolig av ham å dra opp et sånt fantastisk opptrekk. Bare synd jeg ikke klarte å holde helt inn, sier Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

Greipels tredje etappeseier
Greipel passerte målstreken først, med Sagan på andreplass. Boasson Hagen fulgte som nummer tre.

– Det gikk veldig fort inn der. Jeg hadde troen på seier. Men jeg visste det ville bli hardt og det var fortsatt 200 meter igjen da vi kom rundt svingen. Jeg trodde det skulle være litt mer medvind inn på oppløpet og at det skulle gå. han viftet med hånden og da måtte jeg gå. Men det gikk ikke. Jeg er utrolig takknemlig for hjelpen han ga meg der, oppsummerer han spurten.

Greipel tok sin tredje etappeseier i årets Tour de France.

– Jeg var ikke overrasket over at Wiggins kjørte opptrekk for Edvald. Jeg har sett det før. Jeg tenkte derfor at jeg måtte velge Edvalds hjul. Det viste seg å være et bra trekk, forklarer han til tv2.no.

Resultatliste, 13. etappe:
1. André Greipel (TYS), Lotto-Belisol, 04:57:59
2. Peter Sagan (SVK), Liquigas, s.t.
3. Edvald Boasson Hagen (NOR), Team Sky, s.t.
4. Sébastien Hinault (FRA), Ag2r La Mondiale, s.t.
5. Daryl Impey (SAF), Orica GreenEDGE, s.t.
6. Julien Simon (FRA), Saur-Sojasun, s.t.
7. Marco Marcato (ITA), Vacansoleil, s.t.
8. Philippe Gilbert (BEL), BMC, s.t.
9. Peter Velits, Omega Pharma-Quick Step, s.t.
10. Danilo Hondo (TYS), Lampre, s.t.

Sammenlagt:
1. Bradley Wiggins (GBR), Team Sky, 54:34:33
2. Chris Froome (GBR), Team Sky, 0:02:05 bak
3. Vincenzo Nibali (ITA), Liquigas, 0:02:23
4. Cadel Evans (AUS), BMC, 0:03:19
5. Jürgen van den Broeck (BEL), Lotto-Belisol, 0:04:48
6. Haimar Zubeldia (ESP), Radioshack-Nissan, 0:06:15
7. Tejay van Garderen (USA), BMC, 0:06:57
8. Janez Brajkovic (SLO), Astana, 0:07:30
9. Pierre Rolland (FRA), Europcar, 0:08:31
10. Thibaut Pinot (FRA), FDJ-Bigmat, 0:08:51

Sjekk alle resultater her

Se nye TV 2 SPORT gratis her (åpent tilgjengelig ut juli)

 • Slik var etappen:
  Bradley Wiggins takket Edvald Boasson Hagen for hjelpen i fjellene ved å trekke opp nordmannen, men Andre Greipel og Peter Sagan ble for tøff i spurten.
 • Det har dannet seg en gruppe med rundt 40 ryttere i utforkjøringen. Alle sammenlagtfavorittene er med. Det er også Edvald Boasson Hagen. Mark Cavendish er hektet av. Dermed kan Sky komme til å trekke opp Boasson Hagen i stedet, hvis ikke de bremser gruppen for å få opp briten.
 • Cadel Evans gjør et lite angrep i den tøffe bakken drøyt to mil før mål. Men Bradley Wiggins er ikke langt bak. Men Evans har fått en liten luke.Wiggins måtte gjøre jobben selv for å tette. Sky-rytterne klarte ikke å dra ham opp.
 • BMC prøver å utnytte sidevinden. De kjører knallhardt i front og har fått hovedfeltet til å sprekke opp.
 • Peter Sagan punkterte, men er ikke lengre bak hovedfeltet enn at han tar seg greit opp igjen. Det oppstod litt munnhuggeri mellom Liquigas' følgebil og bilen til arrangøren.

 • Michael Mørkøv ønsker ikke å la hovedfeltet ta dem igjen og har stukket fra de sju andre.
 • Jerome Pineau punkterte, men tok seg lett opp til ledergruppen igjen.
 • Peter Velits var involvert i en velt rett før mellomspurten, men er tilbake i hovedfeltet. Hovedfeltet er nå bare drøyt to minutter bak bruddet.
 • Pablo Urtasun trillet først over og tok førsteplassen på mellomspurten. Peter Sagan vant spurten i hovedfeltet og sikret seg flere poeng i kampen om den grønne trøyen.

1. Urtusun (EUS) 20
2. Curvers (ARG) 17
3. Pineau (OPQ) 15
4. Ladagnous (FDJ) 13
5. Engoulvent (SAU) 11
6. Dumoulin (COF) 10
7. Bouet (ALM) 9
8. Morkov (STB) 8
9. Sagan (LIQ) 7
10. Greipel (LTB) 6
11. Goss (OGE) 5
12. Impey (OGE) 4
13. Cooke (OGE) 3
14. Eisel (SKY) 2
15. Rogers (SKY) 1

 • Det nærmer seg den innlagte mellomspurten. Forspranget er nå nede i fire minutter. Spurterne må konsentrere seg om å spurte om niendeplassen.
 • Hovedfeltet har nå fått opp farten etter en svært rolig åpning. De har halvert bruddets forsprang. De åtte er nå bare 4,30 foran.
 • Tony Gallopin måtte bryte Tour de France på grunn av sykdom. Franskmannen har fått magesjau og måtte gi seg.
 • Yukiya Arashiro og Aleksander Kutsjinski skal ha vært involvert i en velt i hovedfeltet. Bruddgruppens forsprang er nå kuttet ned til drøyt sju minutter
 • De åtte i teten har nå ni minutter ned til hovedfeltet.
 • Hovedfeltet bryr seg tydeligvis lite med å hente inn bruddet. Før det er syklet tre mil har de åtte i front fått over seks minutters forsprang.
 • Jerome Pineau har kommet opp til bruddgruppen, som nå teller åtte mann, hvor fem er fra Frankrike. De har nå fire minutter ned til hovedfeltet.
 • Sju mann stakk rett fra start. Ikke overraskende er det fire franskmenn blant dem. Danske Michael Mørkøv varslet at han ville gå i brudd for å hedre sin far som døde 14. juli for fem år siden. Mørkøv er også med i bruddet. Samuel Dumoulin, Pablo Urtasun, Matthieu Ladagnous, Roy Curvers, Jimmy Enoulvent og Maxime Bouet har allerede fått over to minutter ned til hovedfeltet.