Lillestrøm - Tromsø 4-2

Lillestrøm leverte to helt forskjellige omganger på Åråsen. Fra og være et svakt og tannløst lag i førsteomgang, snudde alt når lagene byttet side.

Tidlig scoring
Kampen startet veldig tregt på Åråsen, og supporterne på tribunen hadde ikke mye å juble for i Lillestrøm. Men plutselig skulle det endre seg.

Tolv minutter ut i kampen var lynraske Hans Norbye på visitt i LSK-feltet, litt klabb og babb, og plutselig var høyrebacken ledig inne i feltet. Fra få meter banket han 1-0 i nettaket for de røde og hvite.

Se referat av kampen øverst i artikkelen

Artikkelen fortsetter under bildet

lsk

Førsteomgangs store spiller var uten tvil nevnte Norbye, som dundret opp og ned langs høyreflanken. Lillestrøm var tamme på eget gress, og kun dårlige avslutninger av Tromsø-laget gjorde at TIL ikke ledet med mer etter de første 45 minuttene.

Flere av LSK-spillerne kikket ned i gresset i det de gikk inn i garderoben til pause, og det med god grunn.

Forvandlingen
Andreomgang startet forrykende. Tromsø fikk den første sjansen. Hans Norbye sendte avgårde et hardt skudd, men ballen rullet like utenfor LSK-målet.

Ett minutt senere var Nystrøm litt mer presis da Ramovic tabbet seg ut. Keeperen traff Ondrasek, som sendte ballen igjennom til Nystrøm. Spissen doblet ledelsen for bortelaget med en klinisk avslutning

På benken var det ville jubelscener, men de varte ikke lenge. 49 minutter ut i kampen bygger de sorte og gule opp et fint angrep på høyresiden. Det hele endte med at Petter Vaagan Moen slår en elegant stikker igjennom til Knudtzon, alene med Sahlman måket han inn reduseringen.

Jubel hos LSk etter at de utlignet til 2-2 mot Tromsø. (Foto: TV 2)

Store sjanser
Nå fikk hjemmelaget virkelig blod på tann, og to minutter senere kom det en perfekt corner inn i feltet. Omoijuanfo med et flott løp på på bakerste stolpe stanget inn utlikningen for LSK.

Nå var det virkelig kamp på Åråsen, og ikke lenge etter var det en stor trippelsjanse for Lillestrøm. Flere spillere sto i kø for å avslutte, og Vaagan Moen traff stolpen. Dette var bare en forvarsel på det som skulle komme.

64 minutter ut i kampen og Guy Roger Toindouba lader skuddfoten fra 30 meter, ballen får en bue og treffer tverliggeren og inn i ryggen til Sahlman, før den går over mållinjen. Denne ballen burde kanskje den vanligvis så patente svensken reddet.

fs-tlr15-lsk-til-130712

Overkjøring
Det ble da total sceneskifte ute på Åråsen. Et tannløst LSK-lag kjørte over Gutan fra Ishavsbyen.

Like før slutt løp Johan Andersson ned langs venstre flanke, svensken lobbet inn i feltet og Pálmi Rafn Pálmason bredsidet inn 4-2 for LSK. Vakkert av islendingen som scoret sitt andre mål på like mange kamper.

Dermed tok Lillestrøm tre nye poeng, og Magnus Haglund har virkelig fått liv i LSK-mannskapet.

Les også: Tarik Elyounoussi takker nei til Pescara
Les også: Vålerenga-spilleren Ogude ute etter beinbrudd

– Klasse av oss
Petter Vaagan Moen oppsummerte opphentingen på denne måten.

– Vi bare bestemte oss for å virkelig kline til, og det lykkes vi ganske godt med. I andreomgangen var det klasse over oss og vi var virkelig gode, sier Vaagan Moen til TV 2.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo mener at Tromsø ikke slurver for mye.

– Vi gjør for mange personlige feil, det kan vi ikke fortsette med da blir det lite poeng. Det er mitt ansvar, selv om det kollektive må ta tak i den dimensjonen. Vi må bli råere og klokere i defensive situasjoner, sier TIL-treneren til TV 2.