To kraftige sjimpanser klarte torsdag morge å stikke av fra en bakgård i Las Vegas. Det skapte kaos og politiet måtte tilkalles for å ta opp jakten.

De to sjimpansene, Buddy og Calamity Jane, skapte frykt under turen i nabolaget.

Skutt og drept

Til slutt ble Calamity Jane skutt med bedøvelsespil mens Buddy ble skutt og drept i et veikryss av politiet. Til bunnløs fortvilelse for eieren Miguel Guiterrez.

– Jeg begynte å skrike til Buddy. Gå tilbake, gå tilbake, de kommer til å skyte deg. Jeg ville gå rett bort til ham. Han var som et menneske, en av mine aller beste venner, sa Guiterrez til ABC News.

DREPT: Liket av sjimpansen Buddy ligger på bakken etter at den ble skutt av politiet i Las Vegas. (Foto: STEVE MARCUS/Ap)

LES OGSÅ: Hissig sjimpanse smadret politibil

En venn av eieren til sjimpansene uttalte til samme tv-kanal at han ikke forstår hvorfor politiet skjøt sjimpansen.

– De trengte ikke å skyte ham. Han skadet ingen, uttalte David Plunkett.

LES OGSÅ: Den røykende sjimpansen Booie er død

Svingte seg over muren

Ifølge en talsperson for politiet i Las Vegas, vurderte politimannen som avfyrte skuddene at sjimpansen måtte stoppes før den kom seg til et område hvor mange personer hadde samlet seg.

Sjimpansene var på frifot i rundt en halvtime før de ble stanset.

Sjimpanseparet klarte å komme seg over gjerdet i bakgården hvor de holdt til. Naboer, som så hva som skjedde, løp av frykt.

En av naboene, Hannah Stevens, ble skremt av blikket til en av sjimpansene mens den stjal blader fra trærne i hagen hennes.

– Den så på meg og sa liksom; kom deg vekk herfra. Så hoppet og svingte den seg over myren.

LES OGSÅ: Kvinne (57) fikk nytt ansikt etter sjimpanseangrep