Gårsdagens elleville Tour de France-etappe fikk verdens sykkelpublikum til å strekke på halsen i ren forundring.

Les også: Hjelperytteren fikk stallordre om å vente

Hjelperytter stakk
Sammenlagtleder Bradley Wiggins' hjelperytter Chris Froome brøt med lagets interne prioriteringer og holdt på å ødelegge for lagkameraten da det gjensto fire kilometer.

Med bedre bein kjørte han rett og slett ifra Wiggins, men fikk stallordre og beskjed om å roe seg da mannen i den gule trøyen ikke orket å holde følge.

– Jeg vet ikke hvem som ga ham beskjed om å komme tilbake. Jeg hadde ikke radio på det tidspunktet. Øreproppen hadde falt ut, sa sammenlagtfavoritt Wiggins selv om episoden.

– Jeg er sikker på at jeg vil få sjansen en dag. Jeg ser det store bildet og ser at arbeidet mitt blir lagt merke til, sa Froome selv til tv2.no etter målgang.

Frusterte fruer
Dagen derpå viser det seg at det ikke bare var blant Sky-syklistene selv at det kokte underveis og etter etappen.

På Twitter havnet nemlig duoens kjærester i heftig strid etter målgang, skriver New York Times-bloggeren Robert Mackey.

Bradley Wiggins' kone Catherine la ut følgende melding rett etter målgang, med klar referanse til forsøket på mytteri fra Froome:

«Se Mick Rogers og Richie Porte for eksempler på ekte, ikke-egoistisk innsats og virkelig profesjonalisme», skrev Catherine Wiggins på mikrobloggtjenesten.

Det fikk Chris Froomes kjæreste Michelle til å se svart. Kort tid senere publiserte hun samme tweet, men med meldingen «typisk!» foran. Med klar referanse til at Wiggins' frue valgte ikke å nevne rytteren som dro ham mesteparten av etappen.

Fredag morgen fulgte hun opp med flere angrep.

«Til de som har kritisert mine kommentarer fra i går. Jeg står ved alt jeg har sagt. Jeg kjenner til alle fakta, alle detaljene dere ikke har tilgang til», skrev Cound, som for øvrig jobber i tv-bransjen.

michelle1

Bradley Wiggins selv prøvde å roe ned feiden via sin egen konto i går.

«Herlig dag for Sky. Guttene syklet fantastisk i dag og Chris Froome var supersterk», skrev Wiggins.

En annen britisk syklist, David Millar, så seg imidlertid ikke fornøyd og sendte selv ut følgende melding etter feiden.

«Oj, snap! Sky har WAG WAR (kjendiskjærestekrig, red.anm.) på Twitter.