JOHN TERRY: (Foto: Joel Ryan/Ap)
JOHN TERRY: (Foto: Joel Ryan/Ap)

John Terry frikjent for rasismeanklager

Chelsea-supportere jublet utenfor Wesminster Court i London

Chelsea-kapteinen var anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Queens Park Rangers` Anton Ferdinand på Loftus Road 23. oktober i fjor.

Les også: Terry: – Jeg nekter å si unnskyld til Ferdinand
Les også:Rettssaken mot John Terry har startet


Benektet straffeskyld
Westminster Magistrates court i London fant ikke grunn til å dømme forsvarsspilleren fredag formiddag. Underveis i rettssaken ble det presentert både videobevis, leppelesere og Ferdinand-anklager mor Terry.

Chelsea-kapteinen har hele tiden benektet straffeskyld, og han har brukt mange vitner for å bevise at han var uskyldig, blant annet Ashley Cole.

I tillegg la den tidligere England-kapteinen frem papirer på at 18 Chelsea-spillere, tidligere manager Jose Mourinho og Chelsea-sjef Bruce Buck som alle benekter at Terry skal ha brukt rasistisk språk mot Anton Ferdinand.

– Intens rettssak
Gary Cotteril er ekspert for Sky Sports, og befant seg inne i Wesminster Court når dommen falt.

– Det har vært en utrolig intens rettssak, og når dommen kom var det stor feiring i Terry-leieren, sier Gary Cotteril til Sky Sports.

Gary Cotteril forklarer hvorfor Terry ikke ble dømt.

– Det viktigste punktet fra dommen er rett og slett at det er ingen beviser på at John Terry lyver. Han bannet mot Anton Ferdinand, men det var ikke rasistisk ment, ifølge domstolen, sier Cotteril Til Sky Sports.

FA i tenkeboksen
The Football Association skal de neste dagene avgjøre hva de gjør med denne saken videre, og kommer med dom i neste uke, ifølge Sky Sports. Formann i Chelsea er lykkelig over at kapteinen deres kan fortsette med det han liker best.

– Vi er kjempeglad for at han nå kan returnere til Stamford Bridge, og gjøre som han pleier å gjøre, nemlig å spille fotball, sier Chelsea-formann Bruce Buck.

Ingen reaksjon
Gary Cotteril forteller til Sky Sports at det var ingen synlige reaksjoner i Ferdinand-leieren

– Jeg kunne ikke se noen ansiktsutrykk, selv om det ikke er noen tvil om de var skuffet når dommen kom. Det var omtrent fem stykker som var på plass fra Ferdinand sin side, sier Cotteril.

Cotteril forteller at Terry også forholdt seg rolig.

– Han virket konsentrert og bestemt, men han jublet ikke eller gjorde noen spesiell bevegelse, sier Cotteril til Sky Sports.