VIDEO: Se hele pressekonferansen til politiet i videovinduet øverst i saken!

Politiet opplyser fredag at fire fotballspillere nå er siktet i kampfiksingsaken som rystet Fotball-Norge.

Siktelsene kommer etter et kombinasjonsspill hos Norsk Tipping på rundt 120 000 kroner på kampene Follo-Østsiden (3-4) og Frigg-Asker (7-1).

– Fire spillere er siktet totalt. Tre fra Follo og én fra Asker

– Fire spillere er siktet totalt. Tre fra Follo og én fra Asker, opplyser Gro Smogeli, sjef for finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Inne til avhør
De to som ble pågrepet fredag - én fra Follo og én fra Asker - sitter nå i avhør. En Follo-spiller ble siktet onsdag denne uken, mens ytterligere en Follo-spiller ble siktet etter avhør torsdag kveld.

– De er siktet for heleri og ved å ha mottatt og oppbevart utbytte/penger fra kampfiksing, opplyser Smogeli, som ikke vil kommentere hvilke bevis politiet sitter inne med.

– I tillegg til å sikte dem og hente dem til avhør har vi gjennomført ranssakelser på bopæler. Dette har vi gjort fordi det foreligger skjellig grunn til mistanke, fortsetter Smogeli.

– Utelukker dere flere siktelser?

– Vi kan ikke utelukke flere siktelser. Vi samarbeider blant annet med klubbledelsen i Asker og kommer til å gjennomføre omfattende vitneavhør, sier Smogeli.

Politiet valgte å ikke å gå ut med informasjon til pressen om at de pågrep og siktet en Follo-spiller på torsdag av «etterforskningstaktiske» årsaker.

– Av polititekniske årsaker gikk vi ikke ut med denne pågripelsen, sier hun.

– Vi prøver å finne ut pengeflyten og hva som fører til personer som ikke har sportslig ansvar. Så det er interessant å se på

LES OGSÅ: Kampfiksing i Norge: – Har sett både spillere og trenere fra øverste nivå spille mot eget lag
LES OGSÅ: Mistenkt Ull/Kisa-spiller til TV 2: – Jeg er fullstendig uskyldig
LES OGSÅ: NFF-Hallén om kampfiksingen: – Vi har gitt politiet all informasjon vi sitter på

Jakter på bakmennene
Politiet jobber nå med å finne bakmennene bak kampfiksingen.

– Vi prøver å finne ut pengeflyten og hva som fører til personer som ikke har sportslig ansvar. Så det er interessant å se på, sier Smogeli, som sier videre at politiet prioriteter saken.

Politiet samarbeider med politimyndighetene i både Sverige og i Tyskland i forbindelse med den videre etterforskningen av kampfiksingsaken.

Foreløpig har politiet valgt å avvente etterforskningen av kampen mellom Ull/Kisa og HamKam, og prioriterer kampene Follo-Østsiden (3-4) og Frigg-Asker (7-1) i juni.

– Når det gjelder kampen mellom Ull/Kisa og HamKam så ble jo den stoppet, så det er ikke den kampen som haster mest, konstaterer Smogeli.

VIDEO: Se hele pressekonferansen til politiet i videovinduet øverst i saken!