Anne B. Ragde er en av våre mest folkekjære forfattere. Hun debuterte i 1990 med romanen «En tiger for en engel» og har senere utgitt flere romaner og novellesamlinger. Bøkene hennes er genreoverskridende, både hennes skjønnlitterære romaner og særlig ungdomsbøkene grenser ofte tett opp mot thrilleren eller kriminalromanen.

Elsker å gifte seg

Forfatteren som har bodd stort sett hele sitt liv i Trondheim er fremdeles singel etter at hun skilte seg for tredje gang for fem år siden. Hun forteller at hun stortrives som singel men innrømmer samtidig at hun elsker å gite seg.

– Jeg elsker å gifte meg, sier Anne B. Ragde til Sommertid og forteller at hun elsker alt i fra festen til alle gavene.

– Det er rett og slett fantastisk å gifte seg. Jeg har veldig stor tro på kjærligheten, presiserer hun.

Les også: Anne B. Ragde provosert over Nerdrum

Ikke ensomt å være singel

Ifølge Ragde kan det være vanskelig å kompinere ekteskap og forfatterskap. Etter å ha lagt bak seg tre ekteskap vet hun å nyte tiden maksimalt alene og presiserer at det over hode ikke er ensomt å være singel.

– Jeg trives kjempegodt som singel. Som singel kan jeg bestemme og disponere tiden min selv, forteller Ragde.

– Det er forferdelig vanskelig å være gift med en forfatter, påpeker hun og legger til:

– Det å være singel er å slippe å ha dårlig samvittighet for familien. Det er deilig å ha frihet til å gjøre det man vil når man vil, smiler hun.

Les også: Forfatterduo raser mot Eli Hagen

I sommer har forfatteren lagt pennen på hylla og fortelller at det eneste hun skal skrive er handlelapper. Hun har isteden planer om å nyte sommerkveldene på bryggekanten i Trondheim.

Anne B. Ragde står blant annet bak de populære bøkene Berlinerpoplene og Arsenikktårnet.