42-åringen fra Haugesund begynte i det små, med en enkel trestubbe, for en halvt års tid siden. Den selverklærte kunstneren hadde tenkt å øve seg litt med noen keramikkskulpturer, men så hoppet han like godt rett ut i det med en motorsag som eneste redskap.

Mennesker uten ansikt

Nå har det nærmest vokst frem en liten skulpturpark med ansiktsløse menneskeskikkelser i tre i Tjernagel, noen mil nord for Haugesund.

– Mennesker er fascinerende vesen både på godt og vondt. Det er mye følelser. Derfor er det mennesker i alle skulpturene jeg har laget, sier Ottesen til TV 2 Nyhetene, og legger til:

– Jeg synes figurene forteller mye selv. De fire som står med ryggen mot hverandre for eksempel, beskytter seg mot omverden. De står samlet.

LES OGSÅ: Dro til Bergen for å lage kunst - bosatte seg under bro

SE REPORTASJE FRA SKULPTURPARKEN ØVERST I SAKEN!

Kunst som terapi

Det er tre skulpturer som snart er ferdig utskjært, og skal settes inn med tjærebeis. Ottesen forteller at han vil lage flere skulpturer, men at han ikke har tenkt på hva han skal gjøre med de etter det.

KUNSTNEREN: Kenneth Ravn Ottesen bruker motorsagen når han lager kunstverkene sine. (Foto: TV 2 / Thomas Mortveit)

For 42-åringen er dette en slags terapi etter å ha slitt med angst og depresjon i flere år.

– For meg har det vært viktig hva arbeidet med å lage dem gjør for meg. Jeg kjenner endelig at kreativiteten er på vei tilbake, og arbeidet har også gjort at jeg får lyst til å male igjen, sier Ottesen.

– Men kanskje de kan stilles ut et sted? spør kunstneren.

LES OGSÅ: Rappet metall - sa han skulle lage dinosaur

Imponert ordfører

Interessen for verkene har vært økende etter at de først ble omtalt i Haugesunds Avis. Og ordføreren i Sveio kommune i Hordaland, hvor skogholtet ligger, er også begeistret over det hun har sett.

Men det er første gang Ruth G. Østebøvik Eriksen (H) får se skulpturene på nært hold da hun blir med TV 2 ut til kunstnerens atelier.

IMPONERT: Ordføreren i Sveio kommune, Ruth G. Østebøvik Eriksen (H), vil stille ut kunsten. (Foto: TV 2 / Thomas Mortveit)

– Jeg er helt imponert over deg. Det er utrolig flotte figurer du har laget, og det med motorsag, skryter Østebøvik Eriksen henvendt til kunstneren.

– Og det er ikke mye igjen før vi har Vigelandsparken her, sier hun.

– Ja, jeg har svidd av noen kalorier og bensin, humrer Ottesen.

LES OGSÅ: Utrivelig byggeplass blir kunstgalleri

Skulpturer rundt i kommunen

Så kommer ordføreren med nyheten om at hun gjerne vil ha skulpturene plassert rundt i kommunen.

– Jeg har laget meg noen tanker i hodet allerede. Det er jo utrolig mange steder vi kunne plassert disse – på steder der folk går på tur. Som for eksempel rundt en turløype, golfbanen eller kanskje også rundt kommunehuset, forteller Østebøvik Eriksen.

En idé kunstneren selv gjerne vil være med på.

– Det er en ære, jeg ble varm om hjertet nå, sier Ottesen.

Og kanskje blir dette Sveio kommunes svar på Vigelandsparken?