Men moren er ikke der. Hun er skadet og sitter fast i Syria.

Familien forteller at en granatsplint traff guttens mage da huset deres ble bombet. Han er skadet, men tross alt heldig som har kommet seg over til Tyrkia og får hjelp.

Forstår det ikke

Doktor Yihia Ramin er en syrisk-amerikansk lege fra Florida som har kommet til flyktningleiren i Antakya i Tyrkia for å hjelpe. Mange barn er påført alvorlige traumer, forteller han i en CBS-reportasje.

– Hvor er huset mitt, hvor er rommet mitt, hvor er lekene mine, hvor er friheten min, hvor er bakgården min, hvor er hagen? Alt er borte. De kan ikke forstå det, sier Rahim.

Se CBS-reportasjen øverst i artikkelen.

Skrikende behov for hjelp

Ifølge Norges Røde kors har rundt 800.000 barn og unge i Syria behov for akutt nødhjelp som vann, mat og grunnleggende medisinsk assistanse.

– Vi opererer med usikre tall, men går ut fra at 1,7 millioner mennesker i Syria trenger nødhjelp. Rundt halvparten er barn og unge, sier nødhjelpssjef Tørris Jæger i Norges Røde Kors til tv2.no.

LES OGSÅ: Amnesty varsler om grove krigsforbrytelser i Syria

Fem hjelpearbeidere drept

Organisasjonen opererer i landet via den syriske Røde Halvmåne og den internasjonale Røde Kors-komiteen. Men arbeidet er svært vanskelig.

Ofte får de ikke stanset kamphandlingene så de får gått inn i områdene hvor det er folk som trenger hjelp. Enkelte områder er for farlige å bevege seg i.

– For to dager siden ble en medarbeider fra den syriske Røde Halvmåne drept. Det er den femte som er drept siden september. Det kan få konsekvenser for arbeidet vårt, for vi er avhengige av aksept og tillit fra alle sider for å kunne utføre vårt arbeid, sier Jæger.

MISTET SØNN OG BARNEBARN: Suthani viser fram et bilde av sønnen Khalil (37), som ble drept sammen med sine barn Mustapha (1) og Hikmet (2) da en granat landet nær hjemmet deres i Kfar Sijna 9. juli. (Foto: LO/Afp)

Kriger mot eget folk

I 16 måneder har Syrias diktator Bashar al-Assad ført krig mot egen befolkning. Det anslås at 16.000 mennesker er drept. Mange har flyktet landet.

Mer enn 1400 barn skal ha blitt drept inne i Syria. Ifølge FN blir gutter helt ned i tiårsalderen fengslet og torturert.

En ny massakre fant sted i provinsen Hama i Syria torsdag. 200 mennesker skal ha blitt dreptda den fryktede Shabbiha-militsen stormet landsbyen Tremseh.

– Landsbyen ble angrepet med kamphelikoptre og tanks, før regimets styrker tok seg inn i byen og begynte å henrette folk, sier aktivister til Reuters.

Blodigste hendelse til nå

Fredag publiserte syriske aktivister en video på internett. Videoen skal være fra angrepet og viser 15 drepte menn, melder nyhetsbyrået AP.

Om tapstallene stemmer, er dette den blodigste hendelsen så langt i krigen i Syria. Det er vanskelig å få bekreftet rapportene siden journalister ikke kan operere fritt i landet.

Ifølge syrisk statlig media er det «terroristgrupper» som står bak angrepet. Deres mål skal være å øke spenningen før et møte i FNs sikkerhetsråd om observasjonsstyrken i Syria.

FREDRIK GRÆSVIK BLOGGER: Hvem skal redde Syria fra hvem?

PROTESTERER MOT KRIGEN: På guttens mage står det "Nei til drepte barn, nei til arabisk og internasjonal passivitet, Kafr Nabil". Bildet er publisert av Shaam News Network 6. juli. (Foto: Ra'ed Alfares/Ap)