– Det er ikke det at jeg er iskald og uten følelser. Jeg ville bare ikke bli sittende igjen alene. Han var den eneste som noensinne var snill mot meg, forteller Linda Chase til avisen Jackson Citizen-Patriot.

Politiet i den amerikanske delstaten Michigan mener nemlig at hun overhodet ikke tok seg bryet med å varsle noen da samboeren Charles Zigler (67) sovnet inn hjemme i desember 2010.

I stedet plasserte hun liket i en stol i stua. Hele tiden har hun, ifølge AP, stelt pent med liket og skiftet klær på den døde kroppen.

Hun har også småpratet med sin døde samboer – spesielt mens hun så på de monotone NASCAR-løpene på TV.

LES OGSÅ: Peter (37) holdt kona i kjetting i ti år

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HEI, HVOR DET GÅR: Linda Chase fryktet å være uten noen å dele NASCAR-interessen med. (Foto: SCANPIX)

Luktet ikke

Selv hevder hun at han sovnet inn rundt juletider i fjor – og ikke for ett og et halvt år siden.

– Han bare sovnet inn. Kroppen hans avga aldri noen stank, sier Chase til avisen.

Mens hun sitter foran huset sitt sammen med den amerikanske lokalavisjournalisten, forteller hun om et liv preget av tragedier og dødsfall. Slik forklarer hun den morbide reaksjonen på Charles' død.

Det var hans familie som slo alarm etter ikke å ha hørt fra ham på lenge. De ble nektet å komme inn i huset når de kom på besøk. Før helgen dukket de derfor opp på døren med politiet.

– Bisarr sak

I hele perioden har hun fått utbetalt samboerens trygd.

– Nå må jeg vel i fengsel, sukker hun.

Politiet har enda ikke tatt stilling til nøyaktig hva de vil sikte henne for.

– Dette er en bisarr sak. Det er ingen fullgod måte å beskrive det som har skjedd på, sier statsadvokat Mark Blumer i Jackson County.