Cadel Evans holdte det han lovet da han prøvde et, til han å være, uortodoks angrep allerede på den andre stigningen på torsdagens etappe.

Det ble ingen suksess.

Ble frakjørt
Det sterke Sky-laget lot Evans og hans hjelpere aldri slippe helt unna og etter at de ble innhentet klarte de aldri å utfordre det sterke britiske laget igjen.

Isteden var det fjorårsmesteren som viste stadig større svakhetstegn, og måtte slippe i den siste bakken opp til målbyen La Toussuire.

Til slutt stod Cadel Evans igjen som den store taperen, da han kom i mål over et og et halvt minutt etter Bradley Wiggins og de andre sammenlagtkanonene.

Han mistet også andreplassen i sammendraget til Skys hjelperytter Chris Froome, samt at også Vincenzo Nibali passerte fjorårsvinneren.

Les også: Hjelperytteren fikk stallordre om å vente da han kjørte fra kaptein Wiggins

Tidligere i Touren sa Evans at han måtte angripe om han var to minutter bak, og han forsøkte, uten hell.

Cadel Evans Tejay van Garderen (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)

Hjelperytteren bedre enn kapteinen
Lagkamerat Tejay van Garderen sykler i den hvite trøyen som beste rytter under 25, men i BMC-laget er han hjelperytter. Torsdag så han bedre ut enn sin kaptein i store deler av løpet, og måtte ved flere anledninger vente på sjefen.

– Cadel hadde ikke sin beste dag, men han er mentalt tøff, sier van Garderen, som ikke har mistet troen på sin kaptein.

– Ingenting forandrer seg, han er mentalt tøff. Han slår tilbake.

Van Garderen kom imål sammen med sin kaptein på henholdsvis ellevte og tolvte plass på etappen. Dermed forsvarte han sin hvite ungdomstrøye.

Roser laget
Det australske nettstedet news.com.au skriver at Cadel Evans sitt tittelforsvar i Tour de France kun holdes i live ved kunstig hjelp. De anser dermed sjansene for at Evans skal kunne hente inn de omtrent tre minuttene han ligger bak Bradley Wiggins i sammendraget som små.

BMC-direktør John Lelangue er selvsagt ikke fornøyd med utviklingen, selv om han roser laget.

– Cadel er skuffet selvfølgelig. Vi hadde gjort det veldig bra inntil i dag, og jeg føler at laget gjorde det bra i dag også, sier Lelangue.

– Å hente inn tre minutter er komplisert, spesielt siden det er få fjelltoppavslutninger igjen., men det er alltid mulig. Det er ikke over ennå, sier Lelangue.