Seks av de omkomne fjellklatrerne etter snøskredet i Mont Blanc-massivet torsdag var fra Tyskland, Spania og Sveits.

Torsdag ettermiddag ble ytterligere tre personer funnet døde, melder nyhetsbyrået AFP. Det er uvisst hvilken nasjonalitet disse har, men ifølge BBC skal disse være britisk.

To tyske og to britiske statsborgere var fortsatt savnet da søket etter dem ble avsluttet ved 17-tiden. Men ved 19.30-tiden meldte fransk politi at de fire var i live.

To av de savnede hadde avlyst turen, mens de to andre hadde tatt en annen klatrerute.

Elleve personer ble skadet i skredet.

Torsdag morgen la en klatregruppe på 28 personer ut på en ekspedisjon mot toppen av Mont Blanc ved Chamonix i de franske alpene.

Deltakerne i ekspedisjonen kom fra flere ulike land, blant annet Sveits, Spania, Tyskland, Frankrike og Serbia, melder det lokale nettstedet Chamonet.

LES OGSÅ: Flere drept i snøskred på Mont Blanc i Frankrike

Dødelig snøskred

Ved 05.30-tiden torsdag ble politiet varslet om at det var gått et stort snøskred langs fjellsiden av Mont Maudit.

Så langt er ni personer bekreftet omkommet i skredet, mens ni personer har fått lettere skader. Blant de omkomne var det to tyske, to sveitsiske og to spanske fjellklatrere.

Fem personer er brakt uskadd ned fra fjellet og i sikkerhet i Chamonix. De elleve skadde er fraktet til sykehus for behandling.

To dansker skal ha vært med i ekspedisjonen, ingen er blant de omkomne. Ifølge danske BT er en av danskene skadd.

– Vi har ikke mottatt melding om at noen nordmenn er involvert i ulykken, opplyser Svein Michelsen, informasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet til tv2.no like før kl. 13 torsdag.

LES OGSÅ: Skredfare tvang norsk klatrer ned fra fjellet mandag

REDDET NED: Et redningshelikopter har landet i Chamonix med overlevende etter snøskredet torsdag. (Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/Afp)

Leter etter savnede

På en pressekonferanse torsdag ettermiddag ble det nevnt at skredet kan ha blitt utløst av en enslig fjellklatrer. Denne skal ha befunnet seg høyere oppe enn gruppeekspedisjonen.

Deltakerene i gruppeekspedisjonen var festet til hverandre med tau i flere mindre grupper da snøskredet tok dem.

Redningsmannskap leter fortsatt etter et ukjent antall savnede i fjellmassivet. Flere redningshunder deltar også i søket.

Populært blant turister

Lokale myndigheter omtaler skredet som det verste som har rammet området på flere år.

Fjellet Mont Maudit, som betyr det forbannede fjellet, ligger i Haute-Savoie i de franske alpene. Maudit er med sine 4.465 meter den tredje høyeste fjelltoppen i området.

Stedet er populært for sommerturister som ønsker å ta seg til toppen av Mont Blanc.

(TV 2 / NTB)