Fabian Cancellara har markert seg sterkt i årets Tour de France. Han vant prologen og har kjørt totalt sju dager i gul trøye.

Nå har tempomesteren bestemt seg for å forlate touren for å være hos sin kone som venter barn i løpet av de nærmeste dagene.

– Vanskelig avgjørelse
– Avgjørelsen om å reise hjem er vanskeligere enn hva du kanskje skulle tro. Laget har hatt en god Tour de France - vi har vunnet en etappe, hatt den gule ledertrøyen i mer enn en uke og leder lagkonkurransen. Vi har en fantastisk lagånd, og det gjør det vanskelig å forlate resten av laget, forklarer sveitseren i en pressemelding fra RadioShack.

Tidligere i uken sa Cancellara at han hadde to mål denne sesongen, det ene var en olympisk medalje, det andre var fødselen av hans andre barn.

Nå avslører han at den siste tiden ikke har vært lett for hans ventende kone.

Les også: Ny arbeidsdag i fjellene for Edvald

Får støtte fra laget
– Jeg er ikke bare en sykkelrytter. Jeg er også en mann og far med en ny baby på vei. Det er mitt personlige ønske å være med min kone Stefanie når hun føder vårt siste barn, det er et viktigere «trofè» enn en etappeseier i Tour de France eller OL-medalje, sier Cancellara, som poengterer at han har full støtte fra lagkameratene og lagledelsen.

– Jeg må takke min kone for tålmodigheten hun har vist meg den siste måneden som til tider har vært vanskelig. Det minste jeg kan gjøre er å støtte henne.

31-åringen vil returnere på sykkelsetet til OL i London.