Therese Johaug (24) er utvilsomt en av landets mest populære og beste idrettsutøvere. Hun kan skilte med både VM-gull og OL-gull på CV-en. Samtidig som hun har frontet både motehuset Eger Karl Johan i Oslo og hårpleieproduktet Gliss.

Denne sommeren bruker hun til å forberede seg til vinterens verdensmesterskap.

Gleder seg til fest i helgen

Store deler av sommeren har gått med til idrettssamling i Italia, men denne uken kom den sprudlende 24-åringen hjem til Norge og har tilbrakt noen dager i Oslo, før hun stikker hjem til hjembygda for å feste.

– Nå er jeg endelig tilbake i Oslo. De siste dagene har jeg brukt på å trene litt styrketrening og ta noen tester på Olympiatoppen, men til helgen reiser jeg hjem til Dalsbygda, sier hun til Sommertid og legger til:

– Til helgen skal jeg på den tradisjonelle gammmeldansfesten hjemme i Dalbygda. Festen arrangeres hvert år og alt som kan krype og gå i bygda svinger seg på dansegulvet lagt ut i de sene nattetimer.

– Jeg liker å danse, jeg er ikke den typen som sitter rolig når jeg er på fest, ler hun.

24-åringen gleder seg til å møte familie og venner på festen i helgen. Hun innrømmer også at det drikkes tradisjonellrik «trønderkask» på den tradisjonelle festen i Dalsbygda.

– Karsk er vel noe som hører med til bygda det, men jeg er nok ikke så ivrig på den type drikke selv, forteller Johaug.

Les også: Therese Johaug: – Ikke helt sunt det vi holder på med heller

– Alle skal kysse og klemme

Tidligere denne uken uttalte skitalentet at det ofte kan være vanskelig å gå ut på byen etter klokken ni om kvelden.

– Når klokka bikker over ni mister folk alle hemninger. Da kommer de bort for å hilse på meg og alle skal plutselig klemme eller kysse meg på kinnet, forteller Johaug og legger til:

– Det er ikke alltid det er like moro selv om de mener det i beste mening.

– Jeg blir litt flau og trekker meg heller litt unna, sier hun.

Les også: Therese Johaug: – Jeg ble bare trist

Fotomodell

Fra å være en nokså anonym jente har det de siste årene eksplodert rundt den søte jenta fra Dalsbygda. Nå vet alle hvem hun er og sponsorene står i kø. I fjor signerte hun en treårs kontrakt med motehuset Eger Karl Johan. Før jul kunne man derfor spotte glamorøse plakater av den sexy skistjernen rundt om i hovedstaden.

– Jeg har vært så heldig å ha fått med meg Eger på laget som en sponsor. Det er veldig artig og jeg er privilegert som har fått en så fin sponsor, sier hun før hun legger til:

– Også er jeg er jo jente jeg også. Og som alle andre jenter liker jeg også å pynte meg.

I tillegg forteller Johaug at hun synes det er viktig å koble av med noe annet og ikke bare fokusere på ski og trening.

– For min del gir det meg masse energi og at jeg yte enda mer i langrennssporet.

Les også: Therese Johaug går fra å være hårmodell til supermodell

Syr egne klær

At den spreke langrennsløperen er interessert i klær og mote er det ingen tvil om. Interessen for klær strekker seg faktisk så langt at Therese til og med har gått til det skrittet at hun syr egne klær.

– Jeg har faktisk sydd meg både en bukse og en jakke, forteller hun og legger til at jakken var av det avanserte slaget med innvendig fôr.

– Det var mye knoting og jeg fikk mye hjelp av mamma underveis. Men det ble jakke til slutt, smiler hun.

Jordnær

Hennes popularitet i Norge og utlandet er ekstrem, og sponsorer tar kontakt nærmest hver eneste dag med henvendelser. Likevel klarer hun å beholde bakkekontakten.

– Jeg leser aldri om meg selv på nettet og i aviser. Jeg oppsøker ikke de mulighetene. Jeg kommer ikke til å forandre meg, og har ikke noen grunn til å gjøre det heller. Jeg er den jenta jeg er, jeg er en bondeknøl fra Dalsbygda, sa 24-åringen til «God kveld Norge» i fjor.