sixpack før og etter spraytan skygger
sixpack før og etter spraytan skygger

Nå sprayer gutta på seg sixpack-mage

Enkelte går langt for å få magemuskler og for å skjule sideflesket.

Det kan virke som regnværet i store deler av landet ingen ende vil ta denne sommeren. Dersom du er en mann som vil være klar til sola faktisk dukker opp, og som har lyst til å få hjelp med «badeballen» eller sideflesket, så er det nyeste innen skjønnhetspleie for menn å få sprayet på muskelskygger med selvbruningskrem.

Les også: Susanne var avhengig av solarium

Snarvei til solbrun sommerkropp

I tillegg til at en slik spray skal få deg til å fremstå som mer muskuløs, så blir man også brun uten sol. Det er ikke første gang Simen André Horne (18) «jukser» seg til solbrun sommerkropp.

spray1
spray1

– Dette er bedre enn å ta solarium på grunn av kreftfaren. Også får du akkurat den fargen du vil ha, sier Horne.

Om det føles som juks? Nei, ikke ifølge Horne.

– Det er like mye juks å ta solarium, og det er det mange som gjør, sier han om å bli brun med spraytan.

Se video øverst i artikkelen!

Les også: Unngå disse sminketabbene i sommer

– Vi har registrert en stor økning

Anne Ma Låker Myrseth fra St. Tropez spraytan forteller at stadig flere menn oppsøker hudpleiesalonger for å bli solbrune i en håndvending. Nå er det stadig også flere som ønsker å spraye på seg sixpack.

spray6
spray6

– Vi har merket stor etterspørsel, spesielt fra unge menn, som gjerne vil se litt fresh ut på stranden. Dette er en trend som kommer fra England og USA. Det har vært en stund der, men vi nordmenn kommer etter.

Hun forteller at det virker som norske menn i større grad velger bort solarium.

– De er blitt mer oppmerksomme både på kreftfaren og på rynker. Men fortsatt er det vel slik at de holder det mer for seg selv enn oss jenter, forteller Låker Myrseth til «God morgen Norge».

Les også: 1 av 2 kvinner vil legge seg under kniven

– Lager sixpack med skygger

Sprayen som brukes til å lage falsk sixpack er vanlig selvbruningsspray som de også bruker til å spraye foran og bak som vanlig.

– Man kan spraye for å fremheve eller lage sixpack ved å lage skygger der musklene skal gå. Det ser litt markert ut i rett etterpå, men når man får skylt av den overflødige fargen så blir det kjempefint, forteller hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

sammenlign
sammenlign

Strengere kroppsideal for gutta

Selv om det i media stort sett fokuseres på kroppspress blant unge jenter så har idealet blitt mye strengere også for gutta.

– De siste 5-10 årene er det blitt et intenst fokus på mannskroppen. Før var det bare avkledde kvinnekropper som ble brukt i annonser og på boards. Men nå er den veltrente og definerte mannskroppen stadig oftere brukt i reklame, hevder idrettsprofessoren, sier professor ved Norges idrettshøgskole Jorunn Sundgot-Borgen.

Les flere nyheter fra «God morgen Norge» her!