Men Lyon er så mye mer en bare mat, selv om det burde være nok. Det er det idelle utgangspunktet for utforsking av så mye av det som er mest spennende med Frankrike. Rett nord for Lyon ligger Burgund, med verdens mest eksklusive vinmarker. Leier man en bil og tar turen nordover kjører man først forbi Beaujolais, i seg selv verdt en stopp for å smake på “den nye vinen”, til Beaune, tar av hovedveien og følger sideveien som går parallelt med motorveien kjører du forbi vinsteder som Nuit Saint Georges, Chambolle-Musigny, Voegut og ikke minst Vosne-Romanée.

Lyon2

Som vi så i går er det ikke langt til Vonnas og Georges Blancs gourmet landsby og I hele området er flust av små kyllingfarmer som driver med oppdrett av Bressekylling, kanskje verdens beste kylling.

lyon3

Men for oss nordmenn er det faktisk noe annet som kanskje lokker like mye som fantastisk mat. For Lyon er et ypperlig utgangspunkt for å utforske Alpene! Albertville er bare en time og førtifem minutter i bil unna så om det lokker med skigåing om vinteren hvorfor ikke starte fra Lyon?