– Oslo politidistrikt har pågrepet en mannsperson født i 1988 som er bosatt i Oslo. Mannen er siktet for heleri ved å ha mottatt og oppbevart utbytte/penger fra kampfiksing, sier seksjonssjef for finans- og miljøkriminalitet Gro Smogeli til TV 2.

Politiet opplyser videre at den siktede nekter straffskyld.

Norges Fotballforbund bekrefter at den siktede er en Follo-spiller.

– Jeg kan bekrefte at siktelsen gjelder den omtalte kampen mellom Follo og Østsiden 24. juni, sier Smogeli.

Follo tapte kampen 3-4, etter å ha sluppet inn fire mål i løpet av 20 minutter. Etter det TV 2 kjenner til var det et kombinasjonsspill hos Norsk Tipping på rundt 100 000 kroner på kampene Follo-Østsiden (3-4) og Frigg-Asker (7-1) som utløste kampfiksingalarmen.

Se intervjuet med Smogeli øverst i artikkelen!

- Jeg har nettopp fått vite at en av våre medspillere er pågrepet i saken, og det er en nedslående og tøff beskjed å få. Alle spillerne i klubben opplever situasjonen som en belastning, sier Follo-kaptein Anders Lübeck i en pressemelding.

LES OGSÅ: - Follo-spiller møtte gamblerliga i Stockholm

Dagens pågripelse skjer etter at NFF overleverte politiet informasjon om mulig resultatmanipulering tidligere denne uken, skriver NFF i en pressemelding.

– Dette er selvsagt en markant og alvorlig utvikling i saken, men like fullt er det fortsatt snakk om en spiller og arbeidstaker hos en av våre medlemsklubber og jeg må minne om at vedkommende er uskyldig til det motsatte er bevist. Jeg vil samtidig understreke hvor glad vi er for at politiet nå styrer dette, og vi må overlate til politiet å uttale seg om videre saksforløp, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF til fotball.no.

Erkjenner ikke forholdet

Politiet vil ikke gå nærmere inn på grunnlaget for siktelsen.

– Mannen er avhørt. Han erkjenner ikke forholdet,men vil bli sittende til i morgen. Videre er flere personer avhørt som vitner. Utover dette, av hensyn til etterforskningen, ønsker politiet ikke å komme med ytterligere opplysninger nå i kveld, sier Smogeli.

Søndagens oppgjør i Adeccoligaen mellom Ull/Kisa og HamKam ble avlyst på grunn av mistanke om kampfiksing. Samme dag holdt NFF pressekonferanse på Ullevaal stadion, der de redegjorde for bakgrunnen for avlysningen.

LES OGSÅ: NIF vil utestenge kampfiksere på livstid

Utelukker ikke flere siktelser

Smogeli sier at de har skjellig grunn til mistanke mot mannen.

– Vi mener at vi har bevisgrunnlag nok til skjellig grunn til mistanke mot denne personen.

Politiet vil ikke kommentere hvor store beløp det er snakk om.

– Er det grunn til å tro at det kan bli flere siktelser i denne saken?

– Det kan vi ikke utelukke.

LES OGSÅ: – Sommeren er høysesong for kampfiksing

Flere avhørt

Politiet avhørte tirsdag en Follo-spiller i forbindelse med saken.

– Vi har hatt samtaler med ulike klubber, klubbledelser og én spiller. Ingen er siktet i saken foreløpig. Vi vil fortsette å hente inn vitner. Vi oppfordrer folk som har kunnskap om dette, komme med det til oss. Vi har foreløpig ikke noe konkret å bygge saken videre på, og det er ingen endring siden i går, uttalte Smogeli da.

NFF leverte anmeldelse til politiet mandag, og har hele veien sagt at de kommer til å slå hardt ned mot slik kriminalitet.

– Vi har full forståelse for at NFF anmeldte saken. Før vi skal starte en etterforskning av enkeltpersoner, må vi ha en god grunn til mistanke, noe vi ikke har for øyeblikket, fortsatte Smogeli.

NFF-Hallén om kampfiksingen: – Vi har gitt politiet all informasjon vi sitter på