Politiet i West Virginia har siktet 37 år gamle Peter Lizon for angivelig å ha torturert og holdt kona som slave det meste av det siste tiåret. Ifølge siktelsen skal kona, som det meste av tiden har vært under Lizons fulle kontroll gjennom bruk av kjetting og hengelås, gått gjennom to svangerskap.

Det ene av barna var dødfødt og er gravlagt på gården til Lizon. Det andre har overlevd, men har aldri blitt undersøkt av lege.

Lizon sitter nå varetektsfengslet. Vil han ut i det fri i påvente av rettssaken, kommer kausjonen til å koste ham 300.000 dollar.

– Verste jeg har sett

– Stephanie Lizon har lidd seg gjennom mer enn hva jeg har sett i noen annen familievoldssak, sier politiførstebetjent Tony Boggs til nyhetsbyrået AP.

– Dette er mye mer enn at hun har blitt dyttet opp mot en vegg. Hun har blitt misbrukt på det groveste, sier Boggs.

LES OGSÅ: Fritzl får schnitzl-erstatning

Ifølge siktelsen har hun blant annet blitt brennmerket på brystene og ryggene med strykejern og glohete steikepanner. Føttene hennes er gjentatte ganger slått med ulike gårdsredskaper.

Peter Lizons forsvarer, Shawn Bayliss, mener imidlertid at anklagene er spinnvill fantasi.

– Dette er ikke bare usanne påstander, men noe som er kokt i hop av en voldsom fantasi eller en svak sjel, sier hun.

Flyktet fra jordfreser-butikk

Stephanie klarte å flykte unna 2. juli, da hun var med ektemannen til en forretning som leier ut jordfreser. Hun gjemte seg på en danseskole i nærheten, inntil hun ble hentet av krisesenterpersonell.

– Hun var skitten og dekket av sår, blåmerker og brannskader. Hun hadde arr på håndleddene og anklene, skadde og opphovnede føtter, og brennmerke med form av et strykejern på brystene, sier et vitne.

Et annet vitne forteller at hun ble tiltalt som «slave», og måtte knele for ektemannen hver gang han kom inn i rommet.