Bergen/La Toussuire (TV 2 Sporten):

Chris Froome hadde gjort en kjempejobb for Bradley Wiggins under hele etappen og ledet an i feltet opp mot målgang i La Toussuire.

Etter en liten periode der Skys hjelperytter så sliten og ferdig ut kom han tilbake og kjørte av sammenlagtkanonene en etter en. Navn som Cadel Evans og Fränk Schleck hadde ikkje mulighet til å holde følge med det som var siste rest av et sky-tog som hadde kjørte hel dagen.

Ble for sterk for egen kaptein
Med sin egen kaptein på hjul hentet Froome også inn en gruppe med sammenlagtfavoritter som hadde prøvd å angripe Bradley Wiggins.

Etterhvert ble han for sterk for sin egen kaptein, og kjørte rett og slett i fra Wiggins da han rykket. Da de andre sammenlagtkanonene fulgte etter Froome, maktet ikke mannen i den gule trøyen å holde følge.

van garderen Cadel Evans

Etter en periode får hjelperytteren tydelig beskjed om å vente via radiokommunikasjon og snur seg tilbake for å se etter sin kaptein. Der er han ikke, og Froome venter på kapteinen.

Etter etappen sa Bradley Wiggins at han ikke vet om det ble gitt en stallordre til hjelperytteren.

– Kanskje. Jeg hadde ikke radioen på øret selv akkurat da, så jeg hørte ikke, forklarte kapteinen.

– Planen vi hadde i dag morges var at han skulle ta så mange sekunder som mulig på Cadel Evans, så han kunne overta andreplassen i sammendraget.

Se episoden i videovinduet øverst

Overrasket alle
TV 2s ekspertkorps var overrasket over angrepet.

– Det kunne vært et angrep på den gule trøyen hvis Froome hadde fortsatt, sa en småhumrende Johan Kaggestad om episoden

– For meg var det helt crazy, utbrøt Christian Paasche.

Deretter holder han seg sammen med Wiggins helt til det nærmet seg målgang. Da spurtet han om andreplassen med Thibaut Pinot, men måtte se seg slått der.

Til slutt ble det en suksessrik dag for Sky likevel. Bradley Wiggins beholder ledelsen, og Chris Froome kjører seg opp til andreplassen. Det er dermed dobbelt ledelse til Edvald Boasson Hagens i sammendraget etter målgang.

Les også: Lotto-sjefen: – Team Sky ler av oss

Andre seier på rad
Europcar og Frankrike tok sin andre seier på to dager da Pierre Rolland gikk til topps i La Toussuire. Rolland var en del av et tidlig storbrudd, men var den eneste som holdt ut til slutt.

Det til tross for at han i den siste utforkjøringen, før den siste stigningen, falt da han prøvde å ta en litt for krapp sving.

Han kjørte seg kjapt opp til de tre andre i fronten av løpet, og i den siste klatringen var det ingen som kunne true han, til tross for at sammenlagtkanonene kom fort bakfra.

Etter superetappen forflyttet han seg fra en plass ikke blant de 20 beste, til en niendeplass i sammendraget.

Artikkelen fortsetter under videoen av Rollands målgang:

Boasson Hagen jobbet hardt for laget
Edvald Boasson Hagen gjorde også i dag en manns jobb for Team Sky. Han dro laget sitt opp hele den første stigningen til Col de la Madeleine, som er Tourens lengste stigning. Boasson Hagen kontrollerte at de gode klatrerne ikke fikk et for stort forsprang.

Han holdt seg langt fremme i hovedfeltet inntil de begynte på stigningen til Croix de Fer, da var Boasson Hagens dag på jobben over.

Se Vincenzo Nibali forsøke et angrep på den gule trøyen: