Bellegarde-sur-Valserine (TV 2 Sporten): Det så håpløst ut for Jens Voigt da han lå et godt stykke bak kvartetten Dries Devenyns, Thomas Voeckler, Luis Leon Sanchez og Michele Scarponi på toppen av Col de Richemond. En lang utforkjøring ventet, noe som definitivt ikke er tyskerens spesialitet.

Men tyskeren trosset sin redsel for utforkjøringer. Ut av ingenting klarte Voigt å kjøre seg opp til gruppen foran.

– Det er bra at ingen andre kjører som meg. Da ville jeg ikke hatt en sjanse. Det er mange som tar det rolig. De gjør ikke dumme og sinnssyke ting som jeg gjør, humrer tyskeren.

LES: Hjemmeyndlingen stakk av med etappeseier og klatretrøye

Tar fri i morgen
Voigt prøvde seg på en seig langspurt, men i avslutningen hadde Thomas Voeckler langt mer sprut i beina. Voigt innrømmer at det kostet krefter å kjøre seg opp til de fire som lå i front. RadioShack-rytteren avslører at han skal bruke morgendagen til å gjemme seg i hovedfeltet.

– Jeg kan offisielt erklære at jeg skal ta en fridag i morgen. Kroppen min skriker stopp, stopp, ler Voigt.

Økte i lagkonkurransen
Voigt ble til slutt nummer tre, bak Voeckler og Scarponi. Tyskerens sterke innsats bidro til at RadioShack økte ledelsen sin i lagkonkurransen. Voigt innrømmer at 3. plassen gjør godt for selvtilliten.

– Det er godt å bevise for seg selv at kroppen fortsatt fungerer - at det ikke bare var flaks som gjorde at jeg kom med i Tour de France-troppen.