Claus Lundekvam fortalte mandag om hvordan han, sammen med lagkamerater i Southampton, spilte penger på ulike utfall i Premier League-kamper.

– Vi kunne inngå en avtale med motstanderens kaptein om å for eksempel vedde på første innkast, første corner eller hvem som startet med ballen. Slike ting vi hadde innflytelse på, fortalte han til NRK.

Les også: Claus Lundekvam gamblet på egne kamper

Dette har ført til store reaksjoner i England og flere av Lundekvams lagkamerater har gått ut og tatt avstand fra avsløringene.

– Jeg har aldri spilt på kamper, eller vært med på noen matcher hvor det har vært snakk om kampfiksing, sier tidligere lagkamerat Egil Østenstad kontant til TV 2.

Les også: England i sjokk etter Lundekvam-avsløringer

Nå har Det internasjonale fotballforbundet FIFA bestemt seg for å se nærmere på påstandene.

– FIFA følger situasjonen og har involvert sin sjefsetterforsker i England. Så fort all informasjon er på bordet, vil det bli bestemt hvem som skal lede etterforskningen. Vi kan ikke gi ut navn på etterforskerne våre, som da ikke kan gi intervjuer da dette kan skade etterforskningen, sier de til CNN.

Claus Lundekvam spilte for Southampton fra 1996 til 2008 og fortalte i et intervju med TV 2 Sporten hvordan de gikk frem. De ga penger til en materialforvalter som satte pengene på for eksempel på hvilket lag som fikk det første innkastet i kampen. Etter det ble det avtalt med nøkkelspillere på motstanderlaget, slik at veddemålet gikk inn.

– Det er ikke noe jeg er stolt av. Men bettingselskapene tilbød oss muligheter til at det ble litt sånn, forklarte han.