Du skal ha bra peiling på sære bilmerker hvis du kjenner igjen denne med en gang. Men dette er altså en rumensk ARO   og dette eksemplaret blir ditt for under 10.000 kroner. (Foto: Privat/finn.no.)
Du skal ha bra peiling på sære bilmerker hvis du kjenner igjen denne med en gang. Men dette er altså en rumensk ARO og dette eksemplaret blir ditt for under 10.000 kroner. (Foto: Privat/finn.no.)

ARO 10: Her snakker vi virkelig sjelden bruktbil

Har du hørt om dette merket før? Den er din for under 10.000,-.

Er du ute etter en bruktbil som virkelig skiller seg ut fra mengden? Er du attpåtil litt fingernem, kan dette absolutt være et godt utgangspunkt.

Magne Stensrud fra Askim selger det som er en av de aller mest spesielle bilene på finn.no akkurat nå - nemlig en ARO 10. En hva for noe, tenker du kanskje nå? Da bør vi kanskje starte med litt fakta om hva dette er:

ARO er en forkortelse for Auto Romania, en statlig eid rumensk bilfabrikk som produserte sine første biler i 1957. I 2003 var det slutt.

Etter det vi i Broom har funnet ut, har det blitt tatt inn noen eksemplarer til Norge i to omganger - og denne bilen har sannsynligvis vært med i siste pulje.

Del med Facebook-vennene dine

Hatt norske skilter

Hvor mange det kan være snakk om kjenner vi imidlertid ikke til - heller ikke om noen av dem fortsatt ruller på norske veier.

- Jeg vet ikke så mye jeg heller, men bilen skal ha gått på Nesodden tidligere. Og ja - den har vært registrert på norske skilter, forteller Magne når vi slår på tråden.

LES OGSÅ: Her er en annen supersjelden bruktbil

Spesiell bilinteresse

- Rimelig spesielt å ta inn og betale avgifter på en slik bil?

- Ja, du - den tanken har slått meg også, he, he. Du har nok en ganske spesiell bilinteresse når du gjør noe sånt. Jeg kom over den ved en tilfeldighet. Spurte om jeg kunne få kjøpe, og fikk ja til det.

- Bilen ble kjørt dit jeg hentet den. Planen min var å sette den helt i stand og bruke den, men så var det å få tid til det, da... Jeg har innsett at jeg ikke kommer til å rekke over det, derfor tenker jeg at noen andre kan få muligheten, forteller Magne.

Klikk her for å se annonsen på bilen:

Sommerbil

ARO-en har ifølge selger bare rullet 11.000 kilometer siden 1984. Magne presiserer at den kan trenge litt reparasjoner, men mener absolutt det kan bli bruksbil av dette.

- Ja, det den trenger er første og fremst en EU-kontroll, men jeg tror ikke det skal være noen store ting her. Dette er en to-seter og den har naturligvis firehjulstrekk. Kalesjen kan tas av - da får man virkelig en spesiell sommerbil, reklamerer selgeren.

LES OGSÅ: Denne ser du virkelig ikke hver dag

Snart veteran

Med omregistrering er prisforlangende på 9557 kroner. Og om to år vil det ikke koste stort å eie denne bilen.

- Nei, da blir den 30 år og veteran, med 405 kroner i årsavgift og svært gunstig forsikring, avslutter selgeren.

Har du sans for det virkelig sære er dette kanskje noe for deg? Den rumenske Aro-en ble tatt inn til Norge og registrert på norske skilter i 1984. (Foto: Privat/finn.no)
Har du sans for det virkelig sære er dette kanskje noe for deg? Den rumenske Aro-en ble tatt inn til Norge og registrert på norske skilter i 1984. (Foto: Privat/finn.no)

LES OGSÅ: Er det smart å kjøpe super-sjelden bruktbil?

Vet du noe om dette bilmerket og kanskje også historien til dette eksemplaret? Da håper vi du forteller om det i kommentarfeltet under: