STENGTE BURET: André Hansen tok alt som kom mot ham på Lerkendal. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
STENGTE BURET: André Hansen tok alt som kom mot ham på Lerkendal. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

RBK og Molde i kamp om Odd-keeper

André Hansen er et hett navn hos toppklubbene.

Odd Grenlands keeper André Hansen er en ettertraktet mann.

Rosenborg skal nå ha kommet med et innledende bud på den tidligere Lillestrøm-keeperen.

– Hvis det skulle komme et bud så er det et godt tidspunkt for oss. Det er godt kjent at vi er i en økonomisk situasjon i 2012 som gjør at vi må lytte til bud som kommer inn, sier Odd-direktør Tore Andersen til TV 2 Sporten.

Les også: Odd-keeperen til sykehus da Godset vant igjen

Kontrakt ut 2014
Andersen kjenner ikke til et konkret bud fra Rosenborg.

– Vi har ikke fått noen forespørsel siden Erik Hoftun (sportssjef i Rosenborg, red.anm) ringte for noen uker siden. André Hansen har kontrakt med oss ut 2014, og inntil vi får en løsning på emisjonen som skal være klar på fredag avventer vi, sier direktøren.

Men etter det TV 2 Sporten erfarer vil trønderne få kamp av regjerende seriemester Molde om Hansen.

Bugge Pettersen: – Skal aldri si aldri
Molde-keeper Espen Bugge Pettersen kan komme til å forsvinne fra klubben etter årets sesong, og trener Ole Gunnar Solskjær har sett seg ut Hansen som hans erstatter.

– Jeg har kontrakt ut neste år og forholder meg til den. Ambisjonene om proffspill er der fortsatt, men det er ikke noe jeg tenker på. Når det gjelder en overgang til en annen norsk klubb så skal man aldri si aldri, men slik er det i fotballen, sier Bugge Pettersen til TV 2 Sporten.

Ryktene om at Bugge Pettersen var på vei vekk fra Molde satte fart da keeperens hus ble lagt ut for salg. Samtidig ble familien hans observert på Østlandet mens han selv var igjen i Molde.

– Det stemmer at vi har solgt huset, men vi har funnet oss et annet et. Familien er bare på en litt utvidet sommerferie på Østlandet, men jeg tror ikke de er så heldige med været, forklarer han.

Årets keeper på Island
Hansen startet karrieren i Skeid, men gikk til Lillestrøm som 19-åring.

I sin første sesong i Lillestrøm, ble han leid ut til islandske KR Reykjavik. Han ble kåret til årets keeper på Island for sin innsats for de svart-hvite.

Han fikk bare tre kamper for kanarifuglene før turen gikk videre til Odd Grenland.

Hansen etablerte seg som førstevalg for skiensklubben allerede i sin første sesong, og er blitt nevnt som en fremtidig landslagskeeper.