GAVMILD: Lance Armstrong er i Australia for å delta i sitt siste internasjonale sykkelritt. (Foto: NATHALIE MAGNIEZ/Afp)
GAVMILD: Lance Armstrong er i Australia for å delta i sitt siste internasjonale sykkelritt. (Foto: NATHALIE MAGNIEZ/Afp)

Tre mann utestengt for livstid i Armstrong-saken

Legene Luis Garcia del Moral og Michele Ferrari, samt sykkeltrener Jose «Pepe» Martí fikk strenge straffer av USAs antidopingbyrå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre er alle utestengt fra sykkelsporten for livstid av USADA for brudd på dopinreglementet fra tiden da de var involvert med Lance Armstrongs lag US Postal og Team Discovery Channel.

De tre andre som er tiltalt i saken, Lance Armstrong, Johan Bruyneel og legen Pedro Celaya, har enten bedt om en høring eller fått en fem dager lang utsettelse av svarfristen.

Armstrong fikk natt til tirsdag norsk tid et søksmål mot USADA avvist av amerikansk rett.

Italienske Michele Ferrari er allerede utestengt for livstid i Italia. Han var konsulterende lege for US Postal og Team Discovery Channel fra 1999 til 2006. Han skal ha funnet på en måte å innta testosteron på for å gjøre det lettere for rytterne å ta seg inn igjen etter ritt. Ferrari skal også være svært dreven i bruk av bloddopet EPO.

Her leser du hele dommen fra USADA.

Luis Garcia del Moral var lege for US Postal fra 1999 til 2003. USADA mener det bevist at han drev bloddoping i stor stil fra sin base i Valencia.

Sykkeltrener Jose «Pepe» Martí, også fra Valencia, var trener for US Postal og Team Discovery Channel fra 1999 til 2007 og senere i Astana. USADA mener at han var en fordelingssentral for bloddoping, testosteron, veksthormon og kortison for ryttere basert i Europa. han skal også ha hjulpet til med selve dopingprosessen.