- Jeg er 150 prosent sikker på samtlige i klubben er uskyldige i denne saken, bedyrer Ull/Kisa-treneren til TV 2.

Han er med familien på hytta i Drøbak – og synes svært lite om at NFF har gått ut med saken på måten de har gjort.

- Det er farlig å mistenke én spiller. Da mistenker du hele klubben og det åpnes for usanne rykter. Påkjenningen for de involverte blir enorm. Kampen burde aldri vært avlyst. Dette er bare trist, påpeker Erlandsen.

Se reportasje øverst i artikkelen

Politiet på sin side sier at de foreløpig ikke har grunnlag til å ta saken noe videre.

- For at vi skal videre og eventuelt gå på konkrete personer stilles det strengere krav. Vi må ha noe mer konkret, sier Gro Smogeli, som er sjef for miljø- og finansseksjonen i Oslo politidistrikt.

NFF står på sitt
Norges Fotballforbund mener at de har handlet riktig i denne saken.

Påkjenningen for de involverte blir enorm. Kampen burde aldri vært avlyst.

– Vi ønsker ikke å vurdere offentlig hvem som eventuelt har gjort noe galt. Den jobben skal politiet gjøre. Det er viktig å understreke at vi gjorde en grundig vurdering. Vi mente det var riktig å gå til politiet. Det er en vurdering vi står for i dag. Politiet har også sagt at de skjønner hvorfor vi handlet som vi gjorde, sier informasjonssjef i NFF Svein Graff til TV 2 Sporten.

Les også: Ull/Kisa–HamKam omberammet til 18. juli

Han skjønner at de klubbene som er involvert i saken føler seg uthengt. Men Norges Fotballforbund mener de sitter på så mye informasjon at de ikke kunne handlet annerledes.

– Vi har aldri påstått at vi sitter med 100 prosent bevis på at det foregått noe ulovlig. Men vi har vært tydelig på at vi satt på sterke indisier som gjorde det nødvendig å gå til politiet. Hvis etterforskningen viser at det ikke har skjedd noe straffbart, så er det et sunnhetstegn for norsk fotball. Dersom det har skjedd noe straffbart så er det avgjørende at vi gikk til politiet og vi får fakta på bordet, sier Graff.

Graff (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

NFF kom tirsdag kveld med en liste over tiltak de vil gjennomføre eller vurdere å gjennomføre for å bekjempe kampfiksing:
NFF vil i løpet av denne uken sende ut informasjon til kampedelegater og klubber om hvordan vi i fellesskap skal jobbe proaktivt mot resultatmanipulering på kort sikt.
NFF vil i løpet av sensommeren/høsten implementere UEFAs bestemmelser og virkemidler knyttet til resultatmanipulering.
NFF vil vurdere om overvåkningssystemet også skal omfatte lavere divisjoner.
NFF vil vurdere å innføre reguleringer i standardkontraktene for å gjøre det enklere å straffe spillere som bryter NFFs bestemmelser.
NFF vil ha sterkere fokus på det forebyggende arbeidet inn mot våre medlemsklubber.