Torsdag kom sjokkmeldingen på Robin van Persies hjemmeside om at nederlenderen ikke ønsker å forlenge sin kontrakt med Arsenal.

– Jeg har tenkt lenge og hardt på dette, men jeg har bestemt for å ikke forlenge kontrakten min. Dere, fansen, har selvsagt all rett til å være uenig med mitt syn på saken og min beslutning, og jeg vil alltid respektere deres meninger, sto det i pressemeldingen.

Ordlyden i pressemeldingen skal ha irritert både klubbledelsen og fansen.

Les også: Van Persie: – Jeg forlenger ikke med Arsenal
Les også: «Arsenal-fansen vil slakte van Persie»

Familien vil bli i London
Arsenal svarte opp med en melding om at de regnet med van Persie ble værende i klubben ut kontraktstiden sin.

– Vi må respektere Robins beslutning om å ikke forlenge kontrakten. Robin har ett år igjen av sin nåværende kontrakt, og vi er sikker på at han vil oppfylle sine forpliktelser til klubben. Vi planlegger med ambisjoner og selvtillit for den kommende sesongen, og har Arsenals beste interesse i tankene, skev Arsenal på sine nettsider.

Manager Arsene Wenger og klubbdirektør Ivan Gazidis varslet at de ønsket et møte med van Persie når forrige sesongs toppscorer kom tilbake fra ferie på Aruba, og da uten hans agent Kees Vos.

Meldingen på van Persies hjemmeside ble lagt ut mens angrepsspilleren befant seg på ferie, og den motsa mye av det nederlenderen og hans familie har sagt tidligere.

Hans kone Bouchra sa for få uker siden at hun ikke så for seg å flytte fra London, samtidig har hans far uttalt at sønnen aldri kom til å spille for en annen klubb i Premier League enn Arsenal. Familien flyttet også inn i et nytt hus i London nå i vår.

I pressemeldingen ble det også gjort et poeng av at penger ikke hadde noe med beslutningen hans å gjøre. Likevel har ikke van Persie levert inn noen søknad om klubbskifte. Da ville han vært nødt til å si fra seg lojalitetsbonuser og deler av overgangssummer. Dersom det ikke handlet om penger, så ville det vært naturlig å si fra seg dette.

Kan ta en «Rooney»
Nå melder imidlertid Sky Sports at van Persie kan komme til å snu i døren og likevel signere en ny kontrakt med The Gunners.

Van Persie avsluttet pressemeldingen sin med å fortelle om sin kjærlighet til Arsenal.

– Jeg elsker klubben og fansen uansett hva som skjer. Jeg har vokst opp og blitt en mann i Arsenal. Alle i klubben og fansen har alltid støttet meg opp gjennom årene, og jeg har alltid alt (og mer til) både på og utenfor banen. Jeg er veldig stolt av å ha vært en del av denne fantastiske klubben de siste åtte årene, skrev han.

Kilder Sky Sports har vært i kontakt med sier at pressemeldingen kan delvis ha vært et kort han spilte ut i forkant av allerede avtalte kontraktsforhandlinger, som vil finne sted når Gazidis er på plass i London.

Etter at Paris Saint-Germain-trener Carlo Ancelotti tirsdag gikk ut og sa at klubben ikke er interessert i van Persie, skal Manchester City ha stått igjen som eneste interesserte klubb. Og det er lite trolig Arsenal er interessert i å selge sin toppscorer til de regjerende ligamesterne. Da vil de trolig heller holde ham ut kontraktstiden.

Les også: Engelsk avis: – Arsenal anmelder Manchester City i van Persie-saken

Så er spørsmålet om Arsenal-fansen vil tilgi van Persie dersom han nå velger å bli, slik Manchester United-fansen gjorde da Wayne Rooney gikk ut med en lignende melding i 2010.