Bergen/Ullevaal stadion (TV 2): Norges Fotballforbund kan ha forhastet seg da de utsatte søndagens kamp mellom Ull/Kisa og HamKam. Etter det TV 2 erfarer føler ledelsen i klubben seg på nåværende tidspunkt sikre på at de på langt nær er sjekket ut av saken.

- Jeg synes d et er mindre dramatisk for Ull/Kisa som klubb og våre spillere enn det jeg fryktet på forhånd. Kanskje vil vi få et svar på dette når politigjennomgangen kommer, sier styreleder Cato Strømberg til tv2.no etter at møtet med NFF er avsluttet.

Beskytter mistenkt spiller

TV 2 Sporten har vært i kontakt med spilleren som angivelig skal ha vært årsaken til at kampen mellom Ull/Kisa og HamKam ble utsatt.

Han benekter enhver skyld og hevder at dersom NFF hadde sittet med alle kortene på bordet i går, villle aldri kampen ha blitt utsatt.

- Vi har tett dialog med den som er navngitt. Den som har vært aktuell hos oss har hele tiden sagt at dette aldri har eksistert, og det tror jeg han på. Så får vi se hvor dette ender, forklarer styrelederen.

Fotballpresident Yngve Hallén sier det er for tidlig å si om enkeltspillere vil straffes.

- Vi har levert all informasjon vi sitter på til politiet, og har anmeldt forhold rundt kampen, ikke spillere eller klubber. Så blir det opptil politiet å vurdere om det er enkeltspillere involvert her som bør etterforskes grundigere, sier Hallén til tv2.no.

Langer ut mot ryktespredning

Spilleren det gjelder ønsker ikke å kommentere saken ytterliggere, men er hyppig omtalt i diverse nettforum og sosiale medier.

Dette reagerer Cato Strømberg på.

- Det er det som er stygt i denne saken, at fordi man har en fortid hvor man har drevet litt med gambling så trekkes man inn i dette, mener han.

- Spilleren det gjelder er en flott person og ressurs for vår klubb og vil ikke fryses ut som følge av dette, følger han opp.

Strømberg har likevel forståelse for at saken må etterforskes.

- Det er en alvorlig sak og vi har naturligvis forståelse for at det må tas affære når den dyukker opp, medgir han.

Paradoksalt nok er Ull/Kisa sin neste kamp mot Sandefjord, som var involvert i kampen mot Stabæk i 2009 som i tyske domstoler har blitt slått fast var fikset.

- Vi forbereder oss til den kampen på helt vanlig måte, selv om det er vanskelig. Vi er samlet tropp og gleder oss til kampen, avslutter styrelederen.

Se reportasje øverst.

Mer om saken:

Se Helstad-målet som var «bestilt» av mafiaen

Claus Lundekvam gamblet på egne kamper

Kulturministeren fremskynder handlingsplan mot kampfiksing

Kampfiksing i 2000 førte til utestengelse og bot

NFF-Hallén om kampfiksingen: – Vi har gitt politiet all informasjon vi sitter på

Østsiden-ledere om kampfiksingen: – Det er vel ingen som gjør dette med vilje?

Asker varslet NFF om oppsiktvekkende resultat

Ull/Kisa-lederen til TV 2: - Vi foreslo å avvikle kampen uten den aktuelle spilleren

Ull/Kisa-spiller er mistenkt for kampfiksing