Opp mot 3000 mennesker ble beordret opp av vannet da en hvithai plutselig dukket opp på Nauset Beach i Orleans, Maine i helga.

Dette spektakulære bildet viser hvordan kajakkpadleren Walter Szulc jr. har hvithaien rett bak seg. Han forholder seg iskaldt til situasjonen.

Og den 4,2 meter lange hvithaien, havets mest fryktede morder, greide heller ikke å sette støkken i de badende. Dagen derpå var det nemlig ingenting som tydet på at det hadde vært hai i farvannet dagen i forveien, skriver Boston Globe.

ISKALD: Kajakkpadleren forholdt seg rolig selv om hvithaien var rett bak ham. (Foto: SCANPIX)

Mens oppsynsmann studerte farvannet fra fly, hoppet foreldre og barn rett i sjøen på stranden som er en av turistmagneten Cape Cods mest populære.

– Jeg synes det er helt topp at det er hai her. Dette blir virkelig noe å fortelle om når jeg kommer tilbake fra ferien. Jeg skal fortelle folk at jeg har svømt med haier, sier 15 år gamle Anna Byrnes.

Haiens foretrukne meny er sel, ikke mennesker. For de som likevel synes det er skremmende å være tett på de rabiate rovdyrene, kan det være en god idé å holde seg unna selkolonier i sjøen.

– Det er ikke uvanlig at haien går opp til overflaten for å undersøke alt som rører seg der, sier haieksperten Greg Skomal til avisen.

PS! Du treffer neppe på hvithaien i norske farvann. Den er derimot utbredt langs hele kysten av Nord- og Sør-Amerika, sør og nord i Afrika, i Australia og langs kysten av Japan.