Besançon (TV 2 Sporten):

Cadel Evans syklet i mål ett minutt og 43 sekunder bak Bradley Wiggins på dagens tempoetappe. Etter dopingkontrollen syklet australieren bort til lagbussen. Der ventet kona Chiara Passerini og sønnen Robel.

Evans brukte lang tid sammen med familien før han stilte opp for det enorme pressekorpset. Det var tilløp til håndgemeng da journalistene fikk beskjed om å komme frem til BMC-bussen.

Les også: Wiggins knuste Evans

– Jeg visste ikke hva jeg kunne forvente før dagens tempo. Det var ikke min beste tempoetappe, men definitivt ikke en av mine verste. Sammenlignet med Cancellara og Martin var jeg ikke helt på jordet, men de to Sky-guttene kjørte veldig raskt, sier han.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Selv om det ble en tung dag på temposykkelen har Evans langt fra gitt opp.

– Jeg skal kjempe det jeg kan. Jeg ligger 1.53 bak. Det er ikke den beste posisjonen å være i, men jeg føler meg bedre dag for dag, sier Evans.

BMC-rytteren har sett svakhetstegn hos Team Sky. Det gir ham håp før de kommende fjelletappene.

– Jeg var overrasket over måten Sky falt sammen på på den siste stigningen i går. Men på den annen side var jeg overrasket over at de ble nummer en og nummer to i dag. De var eksepsjonelle. Det er fortsatt mye sykling som gjenstår før vi kommer til Paris.

Bradley Wiggins kjørte en råsterk tempoetappe. Briten virker å ha god kontroll på den gule trøya. Likevel avviser han at kampen om å vinne Tour de France er over.

– Det eneste jeg tenker på er min egen prestasjon. Jeg tar en dag av gangen og prøver ikke å la meg rive med av øyeblikkene og følelsene. Jeg slet litt på fjelletappen sist. Da tok jeg den gule trøya, og jeg vet hva det betyr i sporten. Jeg sov ikke godt den natten, sier Wiggins.