FFK-LSK 3-4

Se kampreferat

Tilskuerne på Fredrikstad-Stadion fikk servert en forrykende forestilling av to angrepsvillige lag. Kampen gikk frem og tilbake, og det var til slutt et bortelag i poengnød som stakk av med seieren.

17-åring i mål
Kampen startet i høyt tempo. Første sjanse kom etter fem minutter. Erling Knudtzon med en frekk avslutning fra omtrent atten meter, men ballen suste utenfor stolpen.

LSK kjørte matchen i startfasen, og hjemmelaget hadde ikke mye å stille opp med de første 15 mnuttene.

Kampen jevnet seg mer ut, men det var fortsatt Lillestrøm som skapte sjansene. Knudtzon kranglet til seg ballen etter 17 minutter, og Pálmason fyrte av gårde et prosjektil som gikk like utenfor FFK-buret.

Etter 25 minutter måtte Sead Ramovic ut med skade. Inn fra benken kom kun 17 år gamle Jacob-Faye Lund til sin andre kamp for de gule og sorte.

Les også: Bjørn Sigurdarson har spilt sin siste LSK-kamp

Artikkelen fortsetter under bildet

knudtzon

Overkjøring
De gule og sorte satte virkelig inn ett ekstra gir, og etter 30 minutter senere sprakk nullen for FFK. Vaagan Moen med flott innlegg inn i feltet, ballen falt til slutt ned hos Knudtzon som kriget inn 1-0 fra fem meter.

Gutta fra Lillestrøm kjørte på med alt de hadde i første omgang. Et langt innlegg og en heading gikk til slutt igjennom hele forsvaret til de røde og hvite. Knudtzon takket og bukket, og tre minutter senere satte han iskaldt inn kveldens andre mål.

Dårlig kommunikasjon
Like før dommeren skulle blåse av til pause utnyttet Tarik Elyounussi svakt forvarsspill hos LSK. Isaac Scheel og Faye-Lund ble ikke enige om hvem som skulle klarere ballen, og Tarik stanget inn 1-2 i åpent bur.

Tilskuerne hadde så vidt fått satt seg ned i stolen, før hjemmelaget var frempå igjen. Benjamin Dahl Hagen slo et innlegg mot bakerste stolpe, og ballen fra Dahl Hagen dalte igjennom feltet og inn i kassen.

Tarik Elyounoussi header inn 1-2 til Fredrikstad mot Lillestrøm. (Foto: TV 2)

Perlescoring
Kampen bølget nå frem og tilbake og tilskuerne fikk godt betalt for inngangspengene. Få minutter etter at FFK scoret for vertene, ville Vaagan Moen at det skulle stå annerlede på resultattavlen.

Med høyre benet limte han ballen vakkert i krysset og igjen var kanarifuglene i ledelsen etter 52 minutter. Dette skulle ikke bli den vakreste scoringen på Fredrikstad Stadion denne kvelden.

Få minutter senere, og et langt innlegg fra venstre, ballen falt ned hos Pálmason på hjørnet av 16-meteren.

Islendingen banket til og kula gikk som et prosjektil opp i krysset.

– For en goal. Dette må være et av de vakreste scoringene så langt i Tippeligaen, roper Alsaker fra kommentatorboksen på Fredrikstad Stadion.

Kampen skulle vise seg å bli et fyverkeri av en fotballkamp.

Les også: FFK-Hansen inspireres av Fotballfrue
Les også:LSK med mental hjelp før kampen mot Fredrikstad

Skuddvillige spillere
Etter 60 minutter kom det nok et mål på Fredrikstad Stadion. Etzaz Hussein fyrte av et knallskudd med strak vrist, og LSK-keeperen måtte igjen plukke ut en ball i nettet.

Dette var virkelig langskuddenes kamp. Dahl Hagen prøvde seg fra 25 meter etter 72 minutter, men dessverre for Fredrikstad smalt ballen i tverliggeren og LSF fikk avverget retur.

Ingen av lagene klarte å score flere mål mot slutten av kampen, og Lillestrøm tok med seg tre livsviktige poeng hjem til Åråsen.

– Perfekt treff

Pálmason oppsummerte kampen på denne måten.

– Det var på tide med en seier etter cupskandalen tidligere i uken, og guttene kjempet veldig godt i denne matchen, sier Pálmason til TV 2.

Islendingen var naturligvis fornøyd med egen scoring.

– Det var en drømmescoring, og jeg fikk et perfekt treff på ballen. Jeg måtte jo bare score på den fantastisk pasningen, sier han.

Etzaz Hussein er naturligvis ikke fornøyd med kampens utfall.

– Vi spiller dårlig og gir dem lette mål. Vi henger ikke bra nok sammen som et lag, og da blir det fire mål imot, sier Hussein til TV 2.

Landslagsspiller Tarik Elyounussi mener FFK var uheldig.

– Lillestrøm traff på alt i dag, og det meste gikk deres vei. Når Petter Vaagan Moen bruker høyreslegga og setter ballen i krysset, da er de nødt til å vinne, sier han til TV 2.