Thor Hushovd har eksistert på Twitter i flere år, men det har ikke vært nordmannen selv som har oppdatert profilen.

Stor favoritt
Den jobben har amerikaneren Zack Beatty tatt seg av. Han har utgitt seg for å være Hushovd og samlet sammen nesten 50 000 følgere.

– Det hele startet for to år siden da jeg så på Tour de France. Kraften i syklingen var ekstrem, og han ble raskt en favoritt i vennegjengen, sier Beatty til tv2.no.

Amerikaneren har vært frelst av syklisten siden den gang.

– Han sykler jo som en Gud. Plutselig kunne han klatre, kjøre tempo og spurte med en ekstrem kraft i pedalene. Han er blitt en legende for meg, sier Beatty.

Les også: Hardkjør blir Hushovds OL-resept
Les også:Cancellara med maktdemonstrasjon

— Gjør meg lykkelig
Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll er aktiv på Twitter og har ved flere anledninger gjort oppmerksom på at Hushovd-profilen ikke er ekte vare.

Nå har Hushovd bestemt seg for selv å ta del i twittersamfunnet, hvor en rekke sykkelprofiler allerede er med.

Beatty overlater derfor med glede @thorhushovd til dens rette eier.

Jeg vil bare takke Hushovd for at han bringer lykke inn i livet mitt, og håper han tar godt vare på kontoen videre.

– Ja, dette har jeg ikke noe problem med å gjøre. Jeg vil bare takke Hushovd for at han bringer lykke inn i livet mitt, og håper han tar godt vare på kontoen videre, sier han til TV2.

Tordenguden
I de fleste tilfeller hvor det er opprettet falske profiler i kjente personers navn, er det blitt krevd kompensasjon for å gi fra seg domenet, men Beatty ønsker ikke noe for å gi fra seg domenet til sin sykkelhelt.

– Det viktigste var at denne Twitter-kontoen ikke havnet i feile hender, som for eksempel et firma som egentlig reklamerer for et produkt eller lignende. Jeg ønsker bare å vise til verden at «The God of Thunder» er en en utrolig kul fyr, sier Beatty.

Artikkelen fortsetter under bildet

Zack Beatty

Unikt tilfelle
– Det er kanskje første gang at en fan overleverer en «fake profile» uten å kreve noe av profilens rette eier, sier leder av Hushovds fanklubb, Karin Løkke, til TV 2 Sporten.

«After holding this account for Thor, I (@zbeat) am proud to turn it over. The next tweet will be from the former world champion himself.», var Beattys siste tweet som «Thor Hushovd».