Ifølge avisen The Telegraph så har britiske forskere oppdaget at to forbindelser av cannabis-planten kan være gunstig for overvektige pasienter som står i risikosonen for hjerte- og karsykdommer.

Forsker: – Oppmuntrende resultater

Ifølge avisen har det blitt gjennomført dyreforsøk som viser at disse forbindelsene kan være med på å behandle type 2-diabetes som er forbundet med overvekt og fysisk inaktivitet, samtidig som det skal kunne synke kolesterolnivået i kroppen og redusere fettnivået i leveren.

Les også: Lavkarbo koster flesk

Stoffet i planten vil hjelpe med på å øke energiforbrenningen i kroppen.

– Resultatene i dyremodellene har vært svært oppmuntrende. Vi er interessert i hvordan disse stoffene påvirker fettfordeling og utnyttelsen i kroppen som en behandling for metabolske sykdommer, sier Dr. Steph Wright som er direktør for forskning og utvikling ved GW Pharmaceuticals, som utvikler legemidler, til The Telegraph.

Les også: Spis 40 prosent mindre – lev 20 prosent lenger

200 pasienter blir involvert

Nå skal det settes i gang en større undersøkelse der 200 pasienter blir involvert. Målet er å utvikle en medisin som kan behandle pasienter som lider av såkalt «metabolsk syndrom» der diabetes, høyt blodtrykk og overvekt øker risikoen for hjertesykdom og slag. Forskerne håper å få svar på disse undersøkelsene senere i år.

Les også: Derfor er noen alltid tynne

Til tross for at cannabis er et ulovlig stoff også i Storbritannia, så har GW Pharmaceuticals fått tillatelse til å dyrke planten i spesialkonstruerte veksthus i Sør-England.

Tidligere i år ble det kjent at medisinsk cannabis mot multippel sklerose har blitt godkjent i form av en munnspray i Sverige, og at Statens legemiddelverk mener at det samme kan skje i Norge.

Les også: Cannabismedisin kan bli tillatt i Norge