Hundene som gikk til angrep på tre personer i Mandal forrige uke, er på kennel. Eieren nekter å gå med på avliving.

– Han mener han klarer å håndtere hundene sine og mener derfor at de ikke skal avlives, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal til NTB.

Les også: Lite barn (2) skambitt av kamphunder i Mandal

Kan gå til retten

Hvis politiet går inn for at hundene skal avlives, kan hundeeieren klage vedtaket inn for Politidirektoratet. Hvis hundeeieren ikke får medhold i direktoratet, kan han bringe saken inn for tingretten. Saken vil da gå som en sivil sak.

ANGREPET AV HUND: Et barn på 2 år og 2 voksne i 20-årene ble onsdag angrepet av tre hunder ved denne lekeplassen i Vangsveien i Mandal. De fikk alle betydelige bittskader. (Foto: Espen Sand / NTB scanpix)

Men hundeieren kjemper trolig forgjeves. For minst en av hundene blir avlivet.

– Ja, minst en av hundene blir avlivet. Noe annet vil være utenkelig, sier Gabrielsen sier til TV 2. Han understreket at det foreløpig ikke er tatt noen juridisk beslutning.

– Vi ønsker fortsatt å gjennomføre flere vitneavhør før vi tar stilling til hva som skal skje med hundene. Det etterlyses nå vitner som ikke har tilhørighet til noen av partene i saken, sier Gabrielsen.

Den 23 år gamle hundeeieren er siktet for brudd på hundeloven og for legemsbeskadigelse eller -fornærmelse. Han erkjenner ikke straffskyld. To av hundene er en blanding av rottweiler og dobermann, mens den tredje er en fransk mastiff.

Angrep på lekeplass

Forrige uke gikk hundene til angrep på en toåring og to voksne personer ved en lekeplass i Mandal. Hundene sto ikke i bånd da de hoppet over et lavt gjerde og angrep den makedonske familien som er på ferie i Norge.

Angivelig skal hundene ha forsøkt å dra barnet med seg inn i skogen. Hundene ble imidlertid stoppet i forsøket og barnet og de to andre ofrene ble sendt til sykehus med stygge bittskader.

Ifølge loven skal dyr som angriper mennesker avlives.

(TV 2/NTB)